Рецепти за любимата лютеница

вход през zajenata.bg
1242391
Пикантна лютеница

Пикантна лютеница

0 кг червени домати
5 кг чушки
500 г моркови
500 г лук
клонче чубрица
2-3 съцветия копър
1 връзка магданоз
листа целина
сол, черен пипер, кимион
1- 2 с.л. захар
200 мл олио
оцет по желание

Добре измитите домати изрежете около дръжката, нарежете на парчета, смелете на машинката за месо заедно с морковите и сложете да врат. Прибавете и изчистените от семето и смлени сурови чушки, клончето чубрица и съцветията копър. Когато сместа намали обема си наполовина, добавете смлените лук и чесън и малко по-късно захарта. Щом сместа стигне необходимата гъстота махнете клончето чубрица и съцветията копър и добавете солта, олиото и по желание оцет. След като поври още няколко минути, махнете от огъня и напълнете бурканчетата. Стерилизирайте 35-40 минути.

От същата смес може да се направи пикантно пюре. Отделя се част от готовата смес и се минава през машинката за отделяне на семена и люспи. Доварява се още малко, за да сгъсти и се прибавят черен пипер и кимион на вкус. Пълнят се бурканчетата и се стерилизират 35-40 минути.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft