Лютеница с тиквички - в пъти по-вкусна от традиционната-Имате време да се запасите за зимата
20 Юли 2021
49372
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лютеница с тиквички е абсолютно непретенциозна в готвенето. Дори неопитна домакиня може да се справи. Но вкусът и ароматът, които се съхраняват в буркани със зеленчуци и ябълки, са просто невероятни.
Какво ви е необходимо за готвене:
- тиквички - 2,5 кг;
- чушки- 500 г;
- ябълки - 500 г;
- моркови - 500 г;
- чесън - 100 г;
- люта чушка 4-5 бр .;
- зелени подправки - 1 връзка;
- доматено пюре - 2 чаши
- захар - 3 с.л.
- сол - 2 с.л.
- олио - 250 мл;
- оцет 9% - 100 мл.
Стъпка по стъпка рецепта:
- Обелете морковите, ябълките, тиквичките, чушките и чесъна.
- Нарежете всички съставки и поставите в месомелачка или кухненски робот. Прекарайте сместа два пъти.
- Поставете приготвената смес в тенджера, добавете сол, олио и захар, нарязани зеленчуци и доматено пюре. Поставете всичко на огъня и оставете да къкри.
- Когато сместа заври, намалете котлона и гответе под капак за още 40 минути. Не забравяйте да разбъркате.
- След това добавете оцета и оставете на огъня за още 10 минути.
- Стерилизирайте бурканите и поставете готовата лютеница в тях. Затегнете със стерилни капачки, обърнете с главата надолу и завийте с одеяло, докато изстине.
- Когато аджиката се охлади, преместете бурканите на хладно тъмно място. Добър апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари