Мама точеше корите, аз ползвам готови. Вкусът си е същият: устата се пълнят със слюнка като я...
30 Ноември 2016
37029
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази баница със сирене и кашкавал е сбъднатата мечта на всички любители на богатата и сочна плънка ! Направо се изгубваш във вкуса ѝ!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 г кори за баница
500 г сирене
5 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч.настърган кашкавал
1 ч.ч. масло
2 с.л. олио
4 сухара
1 с.л.ситно нарязан магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сиренето настържете или натрошете, после натрошете и сухарите.
Разбъркайте ги заедно с прясното мляко, настъргания кашкавал, разбитите яйца и магданоза (може да го пропуснете). Намажете тавичката с олиото, след което започнете да редете в нея корите. Мажете ги с маслото, а между тях слагайте от плънката плънка. Когато сте готови, завийте краищата на корите навътре. Напръскайте отгоре с 2 с.л. вода и нарежете на средни по големина парчета. Печете 45 мин във фурна, загрята на 180 градуса.
Източник: Лакомник
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари