Маринован лук за 20 минутки- салатата не е същата без него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Маринован лук за 20 минутки- салатата не е същата без него
Маринован лук за 20 минутки- салатата не е същата без него
26794
Маринован лук за 20 минутки- салатата не е същата без него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лукът в суров вид се добавя към много ястия, често и в салати . ТНо не на всеки допада острият му вкус и остра миризма на този пикантен зеленчук. Разбира се, сладък лук с лека горчивина придава на салатите и мезета неповторим вкус.

Има лесен и доказан начин за мариноване на лук преди да се добави към основното ястие. След тази обработка той може дори да се използва като отделна закуска, подходяща за месо, варени зеленчуци и какво ли още не.  Ароматният, свеж и сладникав лук ще промени отношението ви към този зеленчук.

Използвайте 9% оцет и сварете водата предварително и охладете. Трябва да се отбележи, че червеният и белият лук се маринират поотделно.

 

съставки

лук 3 броя

вода 100мл

оцет 4 супени лъжици

захар 1 супена лъжица.

сол 1 ч. Л

 

подготовка

Лукът се нарязва на пръстени или на половинки.

Смесете водата, оцет,а солта и захарта. Залейте лукът с марината и оставете за 20 минути.
След това изцедете марината - лукът е готов за ядене.

Опитайте се да добавите мариновния лук към дресинга . Ще се изненадате колко ще се промени вкусът на обичайната салата. Така че не забравяйте да запазите тази рецепта и да я споделите с приятели!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft