Меки СУСАМ-МЕКИЦИ: Без чакане тестото да втаса, без мая! Пухкави, бързи и много вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Меки СУСАМ-МЕКИЦИ: Без чакане тестото да втаса, без мая! Пухкави, бързи и много вкусни
Меки СУСАМ-МЕКИЦИ: Без чакане тестото да втаса, без мая! Пухкави, бързи и много вкусни
1436
Източник: За Жената
Меки СУСАМ-МЕКИЦИ: Без чакане тестото да втаса, без мая! Пухкави, бързи и много вкусни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе се за вкусна и бърза закуска с тези меки сусамови мекици , които са идеални за сутрешно удоволствие без дълго чакане.

Тази рецепта не изисква мая, а тестото е готово за пържене веднага след приготвяне.

С хрупкава сусамова панировка и мека вътрешност, тези мекички ще се превърнат в любими на вашата маса. Ето какво ви е необходимо за уникално вкусните Сусам-мекици без мая :

Сусам-мекици без мая

Продукти:

  • 2 яйца
  • 1,5 чаени лъжички сол
  • 400 г гъсто кисело мляко (или заквасена сметана)
  • 450 г брашно
  • 20 г бакпулвер
  • 200 г сусамови семена
  • 200 мл олио за пържене

Приготвяне:

1.

В дълбока купа счупете двете яйца, добавете 1,5 чаени лъжички сол и ги разбийте с тел, докато се получи хомогенна смес.

2. Добавете 400 г гъсто кисело мляко (или заквасена сметана) и разбъркайте, докато сместа стане гладка.

3. Постепенно добавете 450 г брашно и 20 г бакпулвер. Разбъркайте с лъжица или тел, за да се комбинира сместа, след което омесете тестото с ръце. Тестото трябва да е меко, компактно и леко лепкаво.

4. Разделете тестото на 6 равни части и оформете топки. Поръсете ги леко с брашно, за да не залепнат при работа.

топки тесто със сусам

Снимка: YouTube

5. Сплескайте всяка топка на ръка или я разточете с точилка на тънка кора с размерите на чиния. Потопете кората от двете страни в сусам, като леко притискате, за да залепне.

6. Нарежете кората на четири триъгълника и надупчете всеки триъгълник с вилица, за да не се надуе по време на пържене

триъгълници със сусам

Снимка: YouTube.

7. Загрейте 200 мл олио в дълбок тиган на среден огън. Пържете мекиците до златисто кафяво от двете страни, като внимавате да не прегреете олиото.

8. След като се изпържат, извадете сусамените мекици върху кухненска хартия, за да попият излишното олио.

сусам мекици

Снимка: YouTube

Сервирайте ги топли, с кисело мляко, сирене или любим продукт по Ваш вкус.

мекици със сусам

Снимка: YouTube

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft