Меко, пухкаво и въздушно тесто без яйца - изпробвана рецепта! С него винаги успявате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Закуска
Меко, пухкаво и въздушно тесто без яйца - изпробвана рецепта! С него винаги успявате!
45822
Меко, пухкаво и въздушно тесто без яйца - изпробвана рецепта! С него винаги успявате!

Меко, нежно, въздушно като пух - невероятно тесто. Подходящо е за всяко печиво и винаги успява. Запишете рецептата.

Тайната за перфектното добро тесто с мая. За да го получите наистина, имате нужда от доказана рецепта и умели ръце.

Е, и още няколко тайни.

Например всички съставки за тестото трябва да са топли или на стайна температура. Не използвайте продукти от хладилника, тъй като те забавят втасването на тестото.
Трябва да замесвате тестото само със сухи, топли ръце. Тоест, трябва да измиете ръцете си в гореща вода, да изсушите с кърпа и едва след това да продължите да омесвате тестото.
И сега рецептата за пухкавото тесто.

Съставки:

360 гр. брашно

1 кафена чаша прясно мляко (може да се замени с вода)

1 ч.л. суха мая

70 мл растително масло

1 супена лъжица захар

1 ч.л. сол

Приготвяне:

1. Стоплете млякото и изсипете в дълбока купа.
Към него добавете 1 с.л. захар, 1 супена лъжица. л. брашно и 1 ч.л. суха мая. Разбъркайте сместа, докато се получи хомогенна консистенция.

2.

Сложете купата с тестото на топло място за 15 минути, като покриете със салфетка. Маята трябва да се активира и на повърхността на купата ще се появи пяна.

3. Пресейте брашното 2-3 пъти.
4. Изсипете растително масло в купа със сместа с маята.

5. Изсипете сол и захар. В зависимост от това какви продукти се планират: със сладък пълнеж или с месо, риба и други, количеството захар може да се променя. Разбъркайте.

6. На части добавете пресятото пшенично брашно в купата.

Когато ви стане трудно да разбърквате тестото с лъжица, сложете го върху маса, поръсена с брашно и при добавяне на брашно, омесете гладко и еластично тесто.

Важно!
Брашното може да поеме малко повече или по-малко от посоченото в съставките количество.

7. Върнете тестото обратно в купата, покрийте с кърпа и сложете на топло място за 1,5-2 часа да втаса. След това е готово за работа

8. Ако го оставите в хладилника и когато дойде време да работите с тестото, оставете да втаса отново и това е, можете да продължите да изрязвате парчета и да печете/пържите различни неща от това тесто.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft