Месцето режа на парчета, после само редя пластовете и пека. Тази френска чудесия всеки път взема акъла на гостите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Месцето режа на парчета, после само редя пластовете и пека. Тази френска чудесия всеки път взема акъла на гостите!
Месцето режа на парчета, после само редя пластовете и пека. Тази френска чудесия всеки път взема...
89886
Месцето режа на парчета, после само редя пластовете и пека. Тази френска чудесия всеки път взема акъла на гостите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Месо по френски  - това е една много опростена версия на ястието " Телешко Орловски ". Както всичко от френската кухня , и то е крехко и вкусно, а се приготвя съвсем лесно .

Опитайте на следващия семеен празник и гарантирано ще шашнете гостите! 

Съставки:

500 гр. телешко месо

5 картофа

1 глава лук

олио на вкус

250 гр. майонеза

100 гр. кашкавал

сол , кориандър , чесън на прах, черен пипер - на вкус

зелени подправки - на вкус

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 190 градуса.
  2. Обелете лука и картофите. Лукът се нарязва на полумесеци, а картофите на тънки филийки.
  3. Месото нарежете на филийки и го подправете със сол, кориандър, сушен чесън и черен пипер. Разбъркайте добре всичко.
  4. Кашкавала решетка, добавете майонезата и разбъркайте.
  5. Намажете с масло тавичка.
  6. Сложете на дъното половината картофи, поръсете с пипер, след което разпределете отгоре половината от месото, след това слой от лук, след това половината от майонезата и кашкавала.
  7. Повторете всички слоеве в същия ред.
  8. Поставете тавичката в предварително загрята фурна. Месото по френски трябва да се пече около един час. Поръсете с пресни зелени подправки.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft