Миналата година баба ми даде от този мед и цяла зима настинка не ме хвана, тази вече сама си правя и забравих за имуностимулатори

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Миналата година баба ми даде от този мед и цяла зима настинка не ме хвана, тази вече сама си правя и забравих за имуностимулатори
188268
Миналата година баба ми даде от този мед и цяла зима настинка не ме хвана, тази вече сама си правя и забравих за имуностимулатори

Тиквен мед - балсам за черния дроб и бъбреците

Мед от тиква може да си приготви всеки без особени усилия и кулинарни умения. Тиквеният мед е истински балсам за черния дроб .

Освен това той подобрява храносмилането и има слабително действие.

Консумирането му се препоръчва при затлъстяване, заболявания на бъбреците и пикочния мехур. В него се съдържа пектин , който абсорбира много вода и спомага за изчистване на дебелото черво и редуциране на холестерола. Също така този балсам има ниската калоричност и е подходящ за хора с наднормено тегло.

Високото съдържание на витамин С в него ще ви защити от простудни заболявания , а витамините от група В ще ви помогнат да се справите с умората, раздразнителността и безсънието. Медът от тиква съдържа калий и фосфор и това го прави изключително подходящ срещу сърдечно-съдови и бъбречни заболявания. Ще споменем и че честото му консумиране ще укрепи имунната ви система. Медът от тиква е много полезен при лечение на гастрит, безсъние, повишена стомашна киселинност и помага много за поддържане на сексуалния тонус при мъжете.

За да приготвите тиквен мед е нужно да вземете една тиква, да отрежете горния край под формата на капак и да я издълбаете като отстраните вътрешността й.

След това се изсипва захар в тиквата, така че да се напълни до краищата, покрива се с предварително отрязания горен край като капак и се слага в подходящ дълбок съд.

 

Тиквата е необходимо да стои в този съд докато кората омекне. След това, цялото съдържание от вътрешността на тиквата се изсипва в буркан. Това е тиквения мед.

Той е необходимо да се съхранява в хладилник. Медът от тиква може да се консумира без ограничение в количеството и по всяко време.

Ако преварите меда до сгъстяване, той ще се запази годен за по-дълго време, но по този начин биха се загубили част от полезните вещества, които тиквата предава на сока.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft