Вкусни рецепти със зеле

вход през zajenata.bg
172282

Мусака от прясно зеле

Продукти:

500 г прясно зеле

1 к. ч. олио
1 ч. л. маргарин
2 глави кромид лук
2 домата
2 к. ч. ориз
2 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 връзка магданоз сол
Приготвяне:

• В част от мазнината се задушават нарязаният на дребно лук и почистеното и нарязано на ивици зеле.
• След това се прибавят част от нарязаните на дребно домати, оризът и магданозът.
• Сместа се осолява, залива се с гореща вода и се вари, докато оризът набъбне.
• След това оризът се изсипва в тава.
• Отгоре се нареждат останалите домати, нарязани на филийки.
• Ястието се запича леко (200 С).
• В останалата мазнина се запържва брашното, прибавят се млякото и разбитите яйца.
• С тази смес се залива мусака от прясно зеле и отново се запича до зачервяване. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft