Мусака пармиджана

вход през zajenata.bg
Мусака пармиджана
admin
Добавена от: admin
2657
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г патладжани
500 г домати
500 г сирене Моцарела
200 г сирене Пармезан
200 мл олио
1 връзка пресен босилек
брашно за овалване
сол на вкус

за доматения сос:

600 г домати (на кубчета от консерва)
300 г лук
300 г червени чушки
40 г чесън
2 яйца
2 с. л. зехтин
5 г захар
2 с. л. зехтин
сол на вкус 

Патладжаните се нарязват на шайби, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.
Овалват се в брашно и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.
Доматеният сос се приготвя, като в сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно, и се прибавят наситнените печени чушки.
Добавят се пасираните домати от консерва, посолява се, слага се захарта и се оставя да къкри на слаб огън 10 минути.
Тавата за печене се намазва с малко от доматения сос, а останалият се оставя да изстине. Подреждат се шайбите изпържени патладжани.
Върху тях се слагат шайби пресни домати, отгоре шайби моцарела и се поръсва с настърган пармезан и накъсан пресен босилек.
Отново се редят патладжани, домати, моцарела, пармезан и босилек.
Към охладения доматен сос се прибавят двете яйца, леко разбити, и ястието се залива със сместа.
Поръсва се с настърган пармезан и се пече на 180 градуса 20 минути.

Съвет:
Когато оваляте патладжаните в брашно, е добре да ги оставите за малко, за да се овлажни брашното. Така при пърженето мазнината няма да изгори бързо.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft