Набождаш ги, а отвътре потича вкусен крем! Уникални пълнени пържени кюфтета - мечтата на всеки месоядец:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Набождаш ги, а отвътре потича вкусен крем! Уникални пълнени пържени кюфтета - мечтата на всеки месоядец:
Набождаш ги, а отвътре потича вкусен крем! Уникални пълнени пържени кюфтета - мечтата на всеки...
4171
Източник: За Жената
Набождаш ги, а отвътре потича вкусен крем! Уникални пълнени пържени кюфтета - мечтата на всеки месоядец:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези кюфтета със спанак и моцарела са истинско гастрономическо удоволствие, идеални за семейни вечери или празнични поводи.

Сочната смес от кайма, пресен спанак и ароматен чесън крие разтопена моцарела, създавайки неустоима комбинация от вкусове.

Тази рецепта е проста, но впечатляваща, идеална за тези, които искат да включат повече зеленчуци в ястията си, без да жертват удоволствието от храната. Ето какво ви е необходимо:

Пълнени кюфтета със спанак и моцарела

Продукти:

  • 500 г кайма от говеждо месо (или смес от говеждо и свинско месо)
  • 100 г пресен спанак, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън, ситно смлени
  • 60 г галета
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 голямо яйце
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ½ чаена лъжичка смлян черен пипер
  • 1 чаена лъжичка италианска подправка (смес от риган, босилек и мащерка)
  • 150 г моцарела, нарязана на кубчета от 1 см или сирене по избор
  • 2 супени лъжици зехтин (за пържене)

Приготвяне:

1.

Приготвяне на сместа за кюфтета

В голяма купа смесете смляното месо, ситно нарязания спанак, смления чесън, галетата, пармезана, яйцето, солта, черния пипер и италианските подправки.

Разбъркайте с ръце, докато съставките се смесят равномерно, като внимавате да не прекалите със сместа, за да останат кюфтетата меки и сочни.

кайма със спанак

Снимка: Pinterest

2. Пълнеж от моцарела

Вземете 1-2 супени лъжици от сместа и я сплескайте в дланта си. Поставете кубче моцарела в средата, след което внимателно увийте сместа около сиренето, оформяйки топка.

кайма с моцарела

Снимка: Pinterest

Уверете се, че е напълно покрито, за да не изтече по време на готвене. Повторете процеса с останалата смес и моцарелата.

3. Пържене на кюфтетата

Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Поставете кюфтетата в тигана, като внимавате да не го препълните.

Пържете ги за 4-5 минути от едната страна, след което ги обърнете, за да се изпържат равномерно от всички страни, докато станат златистокафяви и добре сготвени.

пълнени кюфтета с моцарале

Снимка: Pinterest

4. Сервиране

Прехвърлете топлите кюфтета в чиния за сервиране. Залейте с доматен сос или сервирайте върху спагети за пълноценно ястие. Добавете настърган пармезан и пресен босилек за допълнителен вкус.

пълнени кюфтета със спанак

Снимка: Pinterest

Съвети за професионален резултат

За да предотвратите изтичането на сиренето, уверете се, че кубчетата моцарела са напълно покрити със сместа. Преди пържене оставете кюфтетата да престоят в хладилник за 10-15 минути, за да запазят формата си.

пълнени кюфтета моцарела

Снимка: Pinterest

За по-здравословен вариант, печете ги във фурна на 200°C за около 18-20 минути, като ги обръщате веднъж за равномерно изпичане.

Тези кюфтета са чудесен избор за всеки повод – от бърза неделна вечеря до празнично угощение, носейки топлина и наслада на вашата трапеза.

пълнени зелени кюфтета

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft