Най-лесната и бърза рецепта за пърленки! Направете ги досущ като от заведение. Ето и къде се крие...
1 Февруари 2016
106816
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много харесвате в заведение вместо хляб да си поръчате уханна и топла пърленка, нали? Е, можете да си я приготвите и в домашни условия. Никак не е сложно, а ви гарантираме, че е много вкусно!
Продукти :
1 килограм тесто (брашно, вода, мая, кисело мляко);
2-3 скилидки чесън, настъргани или намачкани;
350 гр сирене или кашкавал;
100 гр масло,
настъргано на едро; олио
От тестото се правят малки топки.
За по-лесно може предварително да си намажете ръцете с олио. Смесете и добре разбъркайте сиренето (кашкавала) с чесъна и маслото, за да се получи плънката. Разстелете тестените топчици, и във всяка от тях сложете от нея, като после я затворите, за да се получи плитчица с плънка. Отново оформете топки, а после ги разточете с точилка, намазана с олио, за да се получат вече готовите за печене пърленки. Оставете ги петнайсетина минути да престоят, а после ги изпечете или изпържете в тиган. Ако са изпържени, ще наподобяват на вкус мекици!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари