Най-простата подправка от кухнята трепе коронавируса

вход през zajenata.bg
За Жената
Най-простата подправка от кухнята трепе коронавируса
1902
Най-простата подправка от кухнята трепе коронавируса

Обикновеният черен пипер може да потисне активността на коронавируса. Това установи индийско проучване, предаде БТА.

Подправката дължи способността си да се свързва и инхибира вируса, който причинява болестта COVID-19, на алкалоида пиперин. Въпросният алкалоид придава характерните аромат и пикантност на черния пипер.

В настоящото проучване специалисти от Индийския технологичен институт са съставили компютърен модел за взаимодействие на коронавируса с различни подправки. Оказало се, пиперинът инхибира най-ефективно коронавирусната активност. Количеството на пиперина зависи от това къде е отглеждана подправката. Например, пиперът от Шри Ланка съдържа 15 на сто алкалоид, а от Виетнам, Индия и Малайзия - от 2 до 7 процента.

Според учените пиперинът се свързва и инхибира някои области на SARS-Cov-2, включително тези, които отговарят за проникването на патогена в тялото и по-нататъшното му размножаване.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft