25 Май 2025
10111
Снимков материал: pixabay.com
Храните, които съдържат съединения, подпомагащи храносмилането, укрепващи имунитета и помагащи за предотвратяване на възпаления, са особено полезни. Изборът на храни, богати на добри бактерии и важни минерали, може да има положителен ефект върху цялото тяло – включително намаляване на риска от определени заболявания.
Една такава храна е киселото мляко, което съдържа пробиотици, протеини, калций и основни витамини.
Гастроентерологът д-р Джоузеф Салхаб посочи, че редовната консумация на кисело мляко може да „намали риска от рак на дебелото черво“. „Проучванията показват, че хората, които ядат повече кисело мляко, имат по-нисък риск не само от рак на дебелото черво, но и от полипи, които могат да бъдат ракови“, обясни той във видеото.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари