Направих ги тази сутрин и вече няма трошичка! Чудни бабини пирожки с вкусна плънка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Направих ги тази сутрин и вече няма трошичка! Чудни бабини пирожки с вкусна плънка:
Направих ги тази сутрин и вече няма трошичка! Чудни бабини пирожки с вкусна плънка:
293
Източник: За Жената
Направих ги тази сутрин и вече няма трошичка! Чудни бабини пирожки с вкусна плънка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никой не отказва тези Бабини пирожки със сирене ! Топли-топли, още не съм ги извадила от тигана, и ги нападаме цяла армия прегладнели деца и родители! Интересното при тях е, че се различават от останалите рецепти по втасването на тестото.

Не са от онези „5-минутни“ рецепти, но няма и нищо сложно, а готовите пирожки са вкусни и ухаят неустоимо. Ето какво ви е необходимо:

Бабини пирожки със сирене

Продукти (измерени с чаша от 200 мл):

  • 6,5 чаши брашно (около 650 г)
  • 2 супени лъжици гъсто кисело мляко или заквасена сметана (40 г)
  • по 1 чаена лъжичка сол и захар
  • 1 пакетче мая (10 г)
  • 2 чаши топла вода (400 мл)

Приготвяне:

1.

Разтворете маята и захарта в топлата вода и след 5 минути добавете брашното, солта и киселото мляко. Месете 5 минути, докато стане гладко. Трябва да е меко, еластично и лесно да се отделя от повърхността.

топка тесто

снимка: YouTube

2. Покрийте и оставете да втаса на топло място за 30 минути. Омесете го, след което го оставете да втаса отново за 30 минути. Когато месите, потапяйте пръстите си във вода, за да не залепне.

3. Оставете да втаса за трети път за 30 минути. След третото месене го омесете леко върху работна повърхност, поръсете го с малко брашно и го разделете на 22 топки. Покрийте ги и ги оставете да починат 15 минути.

топки от тесто

снимка: YouTube

4. С пръсти разточете топката на кора с размерите на средна чиния (без точилка). Сложете плънка (фино сирене или кашкавал или нещо по ваш вкус) в единия край, след което сгънете пирожката както е показано долу.

сгъване пирожка

снимка: YouTube

5. Оставете приготвените пирожки, покрити, да починат 15 минути, докато олиото се загрее.

пирожки сурови

снимка: YouTube

6. Пържете ги в умерено загрято олио, докато придобият приятен златист цвят. 

пирожки в тигана

снимка: YouTube

Да ви е сладко!

пирожки със сирене

снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft