Направо избих рибата с това на празничната вечеря! Никой не позна какво е, преди да опитат, а...
26 Юли 2016
839811
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако търсите нещо оригинално за празничната трапеза, непременно обърнете внимание на тази рецепта. На първо място, тя е изключително проста. На второ място, поради необичайния си външен вид и превъзходен вкус ястието със сигурност ще вземе акъла на всички ваши гости - млади и стари.
На пръв поглед, това ястие наподобява пилешки бутчета. Но в действителност това е мляно пилешко в тесто. Между другото, ястието е много икономично. От две пилешки филенца се получават повече от 20 "бутчета".
Продукти:
250 гр. брашно
1 чаша кисело мляко
500 гр.
пилешка кайма
1 глава лук
80 гр. солети
1/2 ч.л. сода бикарбонат
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Използвайте готово бутер тесто. Ако искате да е домашно, замесете го по тази рецепта: смесете киселото мляко, содата за хляб, сол на вкус и брашното. Омесете от продуктите меко тесто, което не залепва за ръцете. Разточете до дебелина от 1 мм. Нарежете на ленти с ширина 3 см.
- Добавете към каймата нарязания на ситно лук, сол и черен пипер на вкус.
- Оформете от месото малки кюфтета, а след това издължете едната страна, така че да заприличат на пилешко бутче. Поставете по една солета във всяко.
- След това вземете лента от тестото. Увийте го около плънката, като прикрепите тестото добре в основата на "бутчето".
- Налейте в тигана олио, така че да покрива "бутчетата" до половината. След това ги изпържете до страхотен червеникав цвят.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари