Не накисвам БОБА преди готвене, картофите имат вкус на пресни дори посред зима: Гениални готварски трикове за всеки ден!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Не накисвам БОБА преди готвене, картофите имат вкус на пресни дори посред зима: Гениални готварски трикове за всеки ден!
316555
Не накисвам БОБА преди готвене, картофите имат вкус на пресни дори посред зима: Гениални готварски трикове за всеки ден!

Няколко отлични трика и съвети от нашите читателки, които можете да използвате всеки ден при готвене и приготвяне на храна ! Възползвайте се от тези малки кулинарни хитрости , за да избегнете най-честите грешки при готвене:

Зелените зеленчуци запазват цвета си

спанак зелен

Зелените зеленчуци, като грах или боб, спанак и др., ще запазят по-интензивен естествен цвят, ако добавите една чаена лъжичка сода за хляб към водата за варене.

Бобовите растения се готвят по-бързо

боб в купа

Забравихте ли да накиснете боба преди готвене? Не се отчайвайте. Използването на сода ще ускори готвенето на бобовите растения.

Просто добавете една чаена лъжичка сода за хляб към 4 литра вода. Освен това помага и срещу газовете ...

SOS, когато забравите да накиснете боба

Преди да решите да готвите боб или грах, определено сте свикнали да оставяте бобовите растения накиснати във вода за една нощ.

Но вече не е нужно да го правите. Налейте вода в купа и изсипете вътре варивата.

Поставете в микровълновата фурна и оставете да се загрее за 10 минути на средна температура.

След това оставете варивата да престоят в купата с вода още час и можете да започнете да готвите без да чакате.

Няма да ви е трудно с чесъна

глава чесън

Чесънът има много благоприятни ефекти върху тялото ни и е безценна помощ при готвене.

Но може би сте сред хората, на които чесънът не им понася и имате киселини след хапването му? Опитайте се да го разрежете наполовина и да извадите зеленото стъбло от него – това е нещото, което причинява стомашни проблеми.

Не добавяйте лук и чесън едновременно

лук и чесън

Никога не добавяйте чесън в тигана едновременно с лука.

Лукът се приготвя поне за 8 минути, а чесънът - за около 30 секунди. Когато ги добавите едновременно, чесънът ще се препече и загори.

Меко месо

чук за месо

Ако месото не омекне добре при печене, поръсете го с 1-2 супени лъжици оцет. Омеква по-бързо.

Картофи

Обелените картофи не се напукват при варене, когато добавите малко олио или оцет във водата. Тези, които са склонни да се варят лесно, винаги трябва да се варят в подсолена вода.

Замръзналите картофи ще спасите със солена вода. В умерено топло помещение ги накиснете в подсолена вода (добавете 100 г сол на литър вода), докато омекнат. Така те ще останат свежи за 2-3 дни.

Може да използвате размразените по този начин картофи за приготвяне на ястия или за пържене.

печени картофи

Старите картофи могат да почернеят при варене.

За да предотвратите грозното оцветяване, добавете малко мляко към водата за варене или ги потопете за известно време във вода с оцет след обелване.

За да подобрите вкуса на старите картофи, добавете малко захар, мляко или лимонов сок във водата, докато ги готвите.

Перфектни печени картофи

сурови картофи

Тайната на перфектно изпечените картофи (като нарязани на кубчета) е да сварите  картофите предварително. Само пет или десет минути в солена вода, след това ги прехвърлете в тава за печене и поставете във фурната.

На повърхността ще са доста хрупкави, а отвътре ще са меки.

Нашият съвет:  Ако при варенето на картофите добавите малко мазнина във водата, ще предотвратите разваряването им.

За готвене на ориз

съвети ориз

Ако трябва да изцеждате водата от тенджерата след варене на ориз, то значи не го правите както трябва.

Сварете ориза в съотношение две чаши вода към една чаша ориз на ниска температура в тенджера с капак. Накрая разровете ориза с вилица и го оставете да попие останалата вода.

Оризът ще бъде нито мек, нито твърд, нито каша - просто перфектен.

Сладка царевица

 

Никога не варете царевица в солена вода, тъй като ще стане прекалено твърда. Добавете няколко капки лимонов сок и царевицата ще запази златистия си цвят.

Зелето запазва витамините си

зелки

Содата бикарбонат ще ускори готвенето не само на бобови растения, но и на зелето. Освен това благодарение на него в свареното зеле ще останат повече витамини. Всичко, което трябва да направите, е да добавите една чаена лъжичка сода за хляб.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft