Не обичам карфиол, но така приготвен направо се топи в устата и определено си смених мнението за него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не обичам карфиол, но така приготвен направо се топи в устата и определено си смених мнението за него
Не обичам карфиол, но така приготвен направо се топи в устата и определено си смених мнението за...
31816
Не обичам карфиол, но така приготвен направо се топи в устата и определено си смених мнението за него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро в интернет намерих страхотна рецепта, при която карфиолът не трябва да се пържи или сварява. Реших да опитам. Най-трудното е да го настържете. Но аз изневерих малко и го нарязах в блендер. И тогава въпросът е малък. Просто смесвам всички съставки и ги слагам във фурната. И след 20 минути гювечът от карфиол с яйце привлича веднага със своя аромат.

Избрах състава на подправките по моя преценка. Понякога замествам чесъна на прах с пресни скилидки. Можете да добавите още зеленчуци , но ако са прекалено влажни, ще трябва да увеличите количеството брашно. Можете също така да експериментирате със сирене или кашкавал. Например, добавете малко към тестото.

 

Съставки

Карфиол 0,5 бр.

Яйце 3 бр.

Зехтин 2 с.л. 

Пшенично брашно 2 с.л.

Бакпулвер 8 g

Моцарела 100 g

чушка 0,5 бр.

Масло 30 гр

Оцет 3 с.л. 

Чесън на прах 1 ч.л.

Куркума 1 ч.л.

Кимион 0,5 ч.л.

Сол 0,5 ч.л.

Черен пипер (смлян) 0,3 ч.л.

 

Подготовка

С нож нарежете твърда средна част от половин карфиол и нарежете главата на по-малки парчета. Поставете в купа и покрийте с вода, за да покрие карфиолът напълно, добавете оцет и оставете да престои 10 минути. 


Изплакнете с вода и настържете на едро ренде. Добавете накълцан кориандър, сол, черен пипер, кимион, чесън, куркума, зехтин, сода, брашно и нарязан пипер. Разбъркайте.


Разбийте леко яйцата и добавете в купата с останалите съставки. Смесете добре. Намажете съдът за печене с малко масло или олио. С лъжица изравнете.


Печете във фурна, загрята до 250 градуса за 20-25 минути. Поставете тънки филийки сирене  или кашкавал върху горещ, сготвен гювеч и го оставете да се разтопи. Поръсете с подправки

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft