Не съм яла по-вкусно нещо от 60 ГОДИНИ! Печени зелеви сарми в чуден сос - уникална рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не съм яла по-вкусно нещо от 60 ГОДИНИ! Печени зелеви сарми в чуден сос - уникална рецепта
Не съм яла по-вкусно нещо от 60 ГОДИНИ! Печени зелеви сарми в чуден сос - уникална рецепта
4094
Източник: За Жената
Не съм яла по-вкусно нещо от 60 ГОДИНИ! Печени зелеви сарми в чуден сос - уникална рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печените зелеви сарми в сос са класическо ястие, което се сервира по специални поводи от векове.

Това вкусно и засищащо ястие се състои от кайма и ориз, увити в зелеви листа и задушени в доматен сос.

Има много варианти на тази рецепта, но ние ви представяме един, който е едновременно лесен за изпълнение и много, много вкусен като краен резултат.

Печени зелеви сарми в сос

Продукти:

  • 2 глави зеле
  • 1 кг кайма
  • 3 чаши сварен ориз
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сушен чесън
  • 1 супена лъжица магданоз
  • 2 резена нарязан лук
  • 30 г доматено пюре
  • 30 г консервирани белени домати
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сложете главите зеле в тенджера с вряща вода и обелете листата един по един.

Отрежете дебелата част в края на листата с остър нож.

Смесете всички съставки, с изключение на доматеното пюре и обелените домати.

След това напълнете зелевите листа с този пълнеж и ги увийте на рулца.

Поставете ги с "шева" надолу върху дъното на тавата за печене, върху слой доматен сос.

сурови зелеви сарми

Снимка: Pinterest

Покрийте сармите със слой белени домати и печете, покрити, на 190°C за около 75 минути.

След това намалете температурата на 160°C и печете още 90 минути.

зелеви сарми в тава

Снимка: Pinterest

Съвети:

Можете да приготвите сармите и с кисело зеле.

Можете също да добавите ориз, гъби, яйце или наденица към пълнежа.

Можете да овкусите соса с различни билки и подправки, като майорана, дафинови листа, черен пипер или червен пипер.

Сармичките се сервират топли с ориз, картофи или хляб.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft