Намерих рецептата в тефтерчето на мама - бързо, лесно, евтино! Веднага го спретнах, а после се...
        
        
        
                    11 Октомври 2016
                
                2209601
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Ако търсите успешна рецепта за бърз сладкиш , то вече я намерихте! Ще ви хареса толкова много, че ще я приготвяте повече от веднъж или два пъти ...

Тестото напомня бисквитен блат , а за плънката винаги ще се намери бурканче сладко в килера. Какво чакате? Запрятайте ръкави:

Бърз сладкиш с конфитюр
СЪСТАВКИ:
- 3 яйца
 - 200 мл прясно мляко
 - 90 мл олио
 - 400 гр. брашно
 - 200 гр.
 
  захар 
	1,5 - 2 ч.л. бакпулвер 
	0.5 ч.л. сол 
	1-1,5 чаши гъсто сладко или мармалад 
 
                ПРИГОТВЯНЕ:
- Охладените яйца разбийте със солта, докато станат пухкави, като бавно ръсите захарта.
 - Продължавайки да разбивате, налейте олиото, след това и млякото.
 - На части добавете пресятото брашно и бакпулвера. Хубаво разбийте всички бучки. Тестото трябва да има единна, гъста консистенция, подобно на гъста маслена сметана. Не трябва да е прекалено рядко, иначе сладкото ще потъне в него.
 - Постелете тавичка с хартия за печене, намажете я с олио и поръсете с брашно. Отгоре разпределете половината от тестото, отгоре изсипете сладкото, а след това - останалата половина от тестото. Загладете повърхността с лъжица.
 - Поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна, след това намалете температурата на 160 градуса и печете в продължение на 40-45 минути.
 
Готовия сладкиш поръсете с пудра захар, а когато се охлади, нарежете на парчета!
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







