Невероятен чийзкейк с ягоди: Тестото и кремът се пекат заедно - не чакайте, а опитайте още днес!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Невероятен чийзкейк с ягоди: Тестото и кремът се пекат заедно - не чакайте, а опитайте още днес!
Невероятен чийзкейк с ягоди: Тестото и кремът се пекат заедно - не чакайте, а опитайте още днес!
1582
Източник: За Жената
Невероятен чийзкейк с ягоди: Тестото и кремът се пекат заедно - не чакайте, а опитайте още днес!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този феноменален ягодов чийзкейк е вкусен както топъл, така и студен - идеален като десерт с кафето сутрин (или следобед).

Ако търсите сладкиш, който ще зарадва всички на масата - независимо дали е с кафе, за празник или просто за забавление - сте попаднали на правилното място.

Този нежен и сочен чийзкейк с ягоди съчетава фино тесто, пресни плодове и кремообразен чийз-крем в перфектна хармония от вкусове.

Освен това, приготвянето е лесно и можете да го направите дори без много опит в сладкарството. Ето необходимите продукти за този Невероятен печен чийзкейк с ягоди :

Невероятен печен чийзкейк с ягоди

Продукти:

За тестото:

  • 3 яйца
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар или екстракт
  • 140 г (2/3 чаша) кристална захар
  • щипка сол
  • 100 мл (1/3 чаша) растително масло
  • 150 мл (2/3 чаша) мляко
  • 200 г (1⅔ чаши) обикновено брашно (или 8 пълни супени лъжици)
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • малко олио за намазване на формата

За крема с извара:

  • 250 г мека извара
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • 1 яйце

Разбийте всичко заедно с пасатор, докато сместа стане гладка и кремообразна.

За плодовия слой:

  • приблизително 350 г пресни ягоди (нарязани на половинки или четвъртинки)

За завършек:

  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Пригответе тестото:

Разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар и щипка сол до пухкава смес.

яйца с олио

Снимка: YouTube

Добавете олиото и млякото, разбъркайте.

Постепенно добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и разбъркайте, докато получите гладко тесто.

добавяне брашно

Снимка: YouTube

тесто чийзкейк

Снимка: YouTube

Пригответе крема:

В купа смесете изварата, пудрата захар и яйцето.

Разбийте с пасатор до гладкост и без бучки.

Намажете тава за печене (приблизително 25×25 см или по-малка дълбока тава за печене) с олио.

Изсипете около половината от тестото на дъното.

тесто чийзк

Снимка: YouTube

Разпределете равномерно пълнежа от сирене.

Подредете парчетата ягоди отгоре.

Изсипете останалото тесто отгоре и загладете.

ягоди върху тестото

Снимка: YouTube

Поставете сладкиша в предварително загрята фурна и печете на 180°C за около 45 до 50 минути, докато повърхността стане златиста, а средата се изпече добре.

След като изстине, поръсете с пудра захар.

ягодов чийзкейк с печене

Снимка: YouTube

Последни съвети:

Вместо ягоди, можете да използвате и други сезонни плодове, като малини, боровинки или кайсии.

Ако харесвате по-силен вкус, можете да добавите лимонова кора към слоя с пълнежа.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft