Д-р Юлияна Данаилова е невролог от Стара Загора с дългогодишна практика. Тя обясни връзката между некачествената храна и затруднената работа на мозъка.
Защо нутриентите в храната са толкова важни?
По думите на д-р Данаилова нутриентите не просто хранят тялото – те захранват метаболизма, мозъка и хормоните.
Когато не се храним пълноценно, а ядем преработени храни и захар – клетките стават инсулиново резистентни.
Какво значи това?
- Инсулинът вече не работи добре – клетките не "чуват“ сигнала и складират мазнини.
- Мозъкът страда – мислим по-трудно, гладни сме постоянно, и теглото расте.
Но има решение. Започнете с храната – тя е основа на здравето и мисленето.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари