Никога повече не изхвърляйте корите от диня: Сложете ги върху тава за печене и включете фурната - кралски деликатес!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога повече не изхвърляйте корите от диня: Сложете ги върху тава за печене и включете фурната - кралски деликатес!
Никога повече не изхвърляйте корите от диня: Сложете ги върху тава за печене и включете фурната -...
2360
Източник: За Жената
Никога повече не изхвърляйте корите от диня: Сложете ги върху тава за печене и включете фурната - кралски деликатес!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Благодарение на нашата нетрадиционна рецепта, никога повече няма да изхвърляте кори от диня.

Вместо това, опитайте тази оригинална идея, която е спечелила хора по целия свят.

Няма да повярвате колко е вкусно - този турски деликатес е хрупкав отвън, мек и сочен отвътре - можете да му се насладите например за закуска или под формата на десерт. Ето необходимите продукти за вкусния Рачел от динени кори :

Рачел от динени кори

Продукти:

  • 1/2 голяма диня
  • 4 чаши кристална захар (750 – 800 г)
  • 5-6 карамфилчета
  • 1/2 ч.л.
масло
  • сок от 1/2 лимон
  • Приготвяне:

    Измийте и подсушете добре външната повърхност на динята. Разрежете динята наполовина и нарежете на филийки.

    почистена диня

    Снимка: YouTube

    Изрежете червената пулпа и я сложете в купа (ще я използваме за напитка по-късно).

    динена пулпа

    Снимка: YouTube

    Обелете останалата кора и нарежете на кубчета.

    динена кора на кубчета

    Снимка: YouTube

    Поставете нарязаната кора върху тава за печене и залейте с вряла вода.

    динена кора в тава

    Снимка: YouTube

    динена кора в тава с вода

    Снимка: YouTube

    Поставете тавата за печене в предварително загрята фурна и печете 50 минути на 220°C.

    Прецедете сока от кората, ще го използваме по-късно в рецептата.

    прецеждане смес

    Снимка: YouTube

    Изсипете захарта в тенджера на котлона. Добавете 3 чаши сок от кората на диня.

    динен сок

    Снимка: YouTube

    След това добавете карамфила и разбъркайте.

    Гответе сместа на слаб огън, докато се сгъсти. Добавете маслото и лимоновия сок.

    вода с карамфил

    Снимка: YouTube

    Накрая добавете кората, разбъркайте и гответе на слаб огън за около 1 час.

    сироп динени кори

    Снимка: YouTube

    Междувременно пасирайте пулпата на динята и прецедете сока.

    динена пулпа в блендер

    Снимка: YouTube

    Заедно с резен лимон може да се сервира като освежаваща напитка.

    Прехвърлете сварената динена кора заедно с ароматния сок в стерилен буркан.

    динен компот

    Снимка: YouTube

    динен компот в буркан

    Снимка: YouTube

    Почистете гърлото на буркана с чиста кърпа.

    След това затваряме буркана плътно с капак и можем да го съхраняваме дълго време.

    Сервирайте десерта добре охладен, чудесен е и за сиропиране на блат и сладкиши.

    компот динени кори

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft