Благодарение на нашата нетрадиционна рецепта, никога повече няма да изхвърляте кори от диня.
Вместо това, опитайте тази оригинална идея, която е спечелила хора по целия свят.
Няма да повярвате колко е вкусно - този турски деликатес е хрупкав отвън, мек и сочен отвътре - можете да му се насладите например за закуска или под формата на десерт. Ето необходимите продукти за вкусния Рачел от динени кори :
Рачел от динени кори
Продукти:
- 1/2 голяма диня
- 4 чаши кристална захар (750 – 800 г)
- 5-6 карамфилчета
- 1/2 ч.л.
Приготвяне:
Измийте и подсушете добре външната повърхност на динята. Разрежете динята наполовина и нарежете на филийки.
Снимка: YouTube
Изрежете червената пулпа и я сложете в купа (ще я използваме за напитка по-късно).
Снимка: YouTube
Обелете останалата кора и нарежете на кубчета.
Снимка: YouTube
Поставете нарязаната кора върху тава за печене и залейте с вряла вода.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Поставете тавата за печене в предварително загрята фурна и печете 50 минути на 220°C.
Прецедете сока от кората, ще го използваме по-късно в рецептата.
Снимка: YouTube
Изсипете захарта в тенджера на котлона. Добавете 3 чаши сок от кората на диня.
Снимка: YouTube
След това добавете карамфила и разбъркайте.
Гответе сместа на слаб огън, докато се сгъсти. Добавете маслото и лимоновия сок.
Снимка: YouTube
Накрая добавете кората, разбъркайте и гответе на слаб огън за около 1 час.
Снимка: YouTube
Междувременно пасирайте пулпата на динята и прецедете сока.
Снимка: YouTube
Заедно с резен лимон може да се сервира като освежаваща напитка.
Прехвърлете сварената динена кора заедно с ароматния сок в стерилен буркан.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Почистете гърлото на буркана с чиста кърпа.
След това затваряме буркана плътно с капак и можем да го съхраняваме дълго време.
Сервирайте десерта добре охладен, чудесен е и за сиропиране на блат и сладкиши.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!