Чудотворно сладко от сини сливи без никакъв труд. След като опитате това "подобрение", никога повече няма да се върнете към традиционното готвене!
Най-добрата рецепта, която съм пробвала.
Преди варехме сладко от сливи в тенджера с часове, сега мога да го приготвя само за един час и е напълно без усилие! Тайната - просто го пека във фурната, а след това само пасирам и насипвам още горещо в буркани.
Снимка: Pinterest
Мързеливо сливово сладко на фурна
Нуждаем се от:
- 2 кг сливи
- 500 г пудра захар (разделена на две порции по 250 г)
- 2 супени лъжици оцет
- 1 чаена лъжичка смляна канела
- 5 парчета счукан карамфил
- 4 супени лъжици ром
Процедура:
Измийте сливите и ги разрежете наполовина - отстранете костилките.
След това подредете сливите на пластове в дълбока тава за печене (така че всички сливи да се поберат в нея).
Снимка: Pinterest
Поръсете с оцет.
Сложете в предварително загрята на 250 градуса фурна и печете 20-25 минути - не разбърквайте по време на печене.
След това извадете от фурната.
Снимка: Pinterest
Поръсете с първата порция захар.
Върнете го във фурната за 15 минути.
Оставете да се пече още 15 минути.
Поръсете с останалата захар.
Върнете го във фурната за 10-15 минути .
След това просто извадете от фурната.
Полейте с ром и поръсете с подправки.
Снимка: Pinterest
Пасирайте с пасатор.
Просто напълнете в чисти буркани за консервиране (ръбът на бурканите трябва да остане чист).
Снимка: Pinterest
Затворете и обърнете с главата надолу .
Увийте бурканите в одеяло.
Оставете да се охлади напълно и сте готови!
Снимка: Pinterest
Последен съвет:
Понякога сливите могат да изглеждат твърде воднисти след третото печене.
Ако такъв е случаят при вас, просто ги върнете във фурната за още 15-20 минути.
Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!