Нов начин как да си приготвите картофките и да разнообразите малко скучните традиционни ястия с тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нов начин как да си приготвите картофките и да разнообразите малко скучните традиционни ястия с тях
Нов начин как да си приготвите картофките и да разнообразите малко скучните традиционни ястия с тях
18739
Нов начин как да си приготвите картофките и да разнообразите малко скучните традиционни ястия с тях
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има много рецепти за картофени гювечи . Най-често останките от картофено пюре се използват за приготвянето им, което е много удобно за пестеливите домакини. 

Сосът, използван за печенето на картофи, е много подобен на този, който се използва за подправяне на карбонара паста . Ястието е много нежно и в същото време удовлетворяващо - идеално за семейна вечеря. Вместо пуешко можете да вземете пилешко месо и да заменете бекона с пушено свинско месо или колбас какъвто пожелаете и харесвате. От сирената, пармезан или моцарела е идеален вариант, но можете да вземете всяко друго твърдо сирене или кашкавал, пак въпрос на вашия вкус

 

Съставките

картофи 1 кг

пуешко месо 150 g

лук 1 бр

Заквасена сметана 300 мл

кашкавал 100 g

Яйце 1 бр

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

бекон 50 g

магданоз на вкус

масло 1 супена лъжица

 

подготовка

Нарежете обелените картофи на кръгчета или големи кубчета и леко сварете в подсолена вода (около 10 минути). Можете да сварите цели картофи и след това да ги нарежете.


Комбинирайте заквасена сметана, настъргания кашкавал и яйцето, леко посолете и добавете черен пипер.


Загрейте тигана, разтопете маслото и запържете нарязания в него лук. Нарежете пуешкото на кубчета и също изпратете в тигана. Задушете за 5-10 минути. 


Запържете бекон в тиган.


Сложете картофените филийки в намазнена купа. Залейте със смесената сметана, сложете месото и бекона. Печете 15 минути на 200 градуса, поръсете с магданоз и оставете за още 15 минути на 180 градуса.

Охладете леко  и сервирайте на порции с пресни зеленчуци или като гарнитура към печено месо. Не забравяйте да готвите това вкусно ястие и да споделите рецептата му с приятелите си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft