Няма по-вкусна от нея, а е толкова лесна, че и детето ви може да я направи! Торта Шоколадова мозайка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма по-вкусна от нея, а е толкова лесна, че и детето ви може да я направи! Торта Шоколадова мозайка:
Няма по-вкусна от нея, а е толкова лесна, че и детето ви може да я направи! Торта Шоколадова...
352
Източник: За Жената
Няма по-вкусна от нея, а е толкова лесна, че и детето ви може да я направи! Торта Шоколадова мозайка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е от рецептите, които не изискват никакви кулинарни умения, но пък се харесват на всички с невероятния си вкус. Тази Шоколадова мозайка е сред най-лесните бисквитени торти, защото за нея дори не се налага да топите бисквитите в мляко и да ги редите във формата! Вместо това обърквате съставките, "натъпквате" сместа във формата и само чакате да се охлади и стегне достатъчно! Ето необходимите продукти:

Торта Шоколадова мозайка

Продукти:

  • 700 г бисквити
  • 150 г орехи
  • 180 г захар
  • 50 г какао
  • 240 мл вода
  • 150 г масло
  • 50 г шоколад
  • 10 г кокос

За глазурата:

  • 150 г шоколад
  • 50 г масло
  • 150 г сладкарска сметана

Приготвяне:

Бисквитите се натрошават в по-дълбока купа.

Оставете по-едри парченца, за да се получи красива мозайка. На сух тиган леко се запичат орехите, колкото да заухаят приятно, около 5 минути. 

Бисквитите се смесват с орехите.

 

За шоколадовата смес: Смесват се 180 г захар с 50 г какао и се добавят 240 мл вода. Всичко се вари заедно на умерена температура.

В шоколадовата смес се добавя 150 г масло, нарязано на малки кубчета и се бърка до разтопяване. След това се добавя 50 г натрошен шоколад и се продължава с варенето още 7-8 минути.

Така приготвената смес се оставя 10-15 минути да се охлади. След това се излива върху сместа от бисквити и орехи, след което внимателно се разбърква с лъжица. Накрая се добавя кокосът и се разбърква отново.

шоколад върху бисквити

Снимка: Pinterest

бисквити в шоколад

Снимка: Pinterest

Форма с диаметър 24 см се намазва с масло и се поръсва с кокос. Сместа равномерно се разпределя във формата и добре се заравнява.

Слага се в хладилник за около половин час, за да стегне.

За глазурата:

150 г шоколад се натрошава и се разтопява на водна баня. Добавя се 50 гр. масло и се бърка, докато се разтвори, след което се добавят 150 мл сметана и се бърка до гладка смес.

Глазурата се излива върху тортата и се заравнява.

шоколадова мозайка

Снимка: Pinterest

Оставя се 2 часа в хладилник, а след това се украсява по желание и се поднася.

торта шоколадова мозайка

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft