Ето с какво да замениш яйцата в рецептите, без да има разлика във вкуса:

вход през zajenata.bg
За Жената
Ето с какво да замениш яйцата в рецептите, без да има разлика във вкуса:
5565
Ето с какво да замениш яйцата в рецептите, без да има разлика във вкуса:

Въпреки че в днешно време всяко домакинство разполага със задължителен набор от продукти, все пак се случва нещо да ви свърши точно в момента, когато ви трябва за някоя рецепта. В особена степен това се отнася за яйцата , защото присъстват като ингредиент почти във всяко ястие.

За щастие има храни, с които успешно можете да замените яйцата в рецептите.

яйца и брашно

Шеф Ребека Странд  е един от най-известните готвачи в Чикаго .

Тя казва:

„Любимият ми заместител, когато остане без яйца, вярвате или не, е газираната вода. Една чаша ще замени едно яйце. „Содата за хляб също може да помогне, но поради аромата ще повлияе на вкуса на храната, която приготвяте.“

газирана вода

Тя разкрива и други алтернативни храни, като кисело мляко, ябълков сос, натрошен банан ...

„Ако нямате нищо от това у дома, можете да поставите две супени лъжици бакпулвер вместо едно яйце“, казва готвачката.

Ето още възможности какво да използвате вместо яйца в различните рецепти:

пухкава торта

В печивата яйцата обикновено се слагат, за да направят изделието пухкаво и ефирно. Ето какво ще ви помогне за същия ефект без яйца:

  • 1 чаена лъжичка сода за хляб + 1 супена лъжица оцет. Изсипете оцета върху содата за хляб и добавете към тестото възможно най-скоро.
  • 2 чаени лъжички бакпулвер + 2 чаени лъжички вода + 1 супена лъжица растително масло. Добавете бакпулвера към сухите съставки на тестото, а водата и олиото към течните съставки на тестото.
  • 2 супени лъжици мляко + ½ супена лъжица сода за хляб + ½ супена лъжица лимонов сок. Смесете тези съставки до гладка смес.
  • 2 супени лъжици мляко + ¼ чаена лъжичка бакпулвер. Добавете бакпулвера към сухите съставки на тестото и млякото към течните съставки.
  • 2 супени лъжици соево или нахутено брашно + 2 супени лъжици вода. Разбъркайте добре съставките.

сладки

Как да заменим яйцата в бисквитите и мъфините:

Яйцата добавят влага към бисквитите и мъфините. Следните съставки също толкова добре ще се справят с това:

  • ½ зрял банан. Използвайте вилица или пасатор, за да го пюрирате.
  • 3 супени лъжици пюре от ябълки, круши, праскови, сливи или тиква. Най-неутралният вкус е ябълковото пюре.
  • 50 г меко тофу. Смелете го с пасатор.

ябълково пюре

Пюрето от банан и плодове ще добави вкус към вашите печени изделия. Но тофуто ще абсорбира вкуса и мириса на останалите съставки и следователно няма да промени вкуса на тестото по никакъв начин.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft