Осем природни „убийци“ на лошия дъх

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Осем природни „убийци“ на лошия дъх
13834
Осем природни „убийци“ на лошия дъх

Когато в неделя седнем на празничната трапеза и се наслаждаваме на традиционните великденски ястия, сред които и младият лук и чесъна. Въпреки това, тези вкусни и здравословни продукти имат и добре известната неприятна миризма - лош дъх . И на този проблем можете да сложите край, и за това ще ви помогнат следващите осем естествени "убийци" на лошия дъх.

 

1. Зелен чай 

Богат е на полифеноли, мощен антиоксидант, който предотвратява развитието на бактерии в устната кухина. Спанакът, черния чай, ябълките и гъбите също изобилстват с полифеноли, защото след консумацията на лук и чесън се препоръчва да се пие или яде по един от тези продукти.

 

2. Хляб

Изяжте филия хляб с великденския обяд и ще избегнете неприятния дъх. Известно е, че липсата на въглехидрати в диетата може да допринесе за неприятен дъх. 

 

3.  Пресни билки

Хлорофилът  от свежите билки, попива ароматите. Ето защо ги дъвчете преди да похапнете лук или чесън. Чудесен избор са магданоз, мента, копър, босилек, розмарин, кориандър ...

Ако вашето хранене вече съдържа пресен магданоз или други пресни билки дъвчете за момента, за да имате свеж дъх. Ако глътнете прясната билка след като сте я дъвкали, ще продължите нейното действие в борбата срещу лошия дъх.


4. Ябълков оцет

В една чаша вода добавете половин чаена лъжичка ябълков оцет и направете гаргара. Не само, че ще ви остане приятното усещане в устата, но ще се отървете и от вкуса на лук, който може би е останал на езика. 

 

5.  Сода 

Сместа от сода бикарбонат и вода е едно от най-известните "лекарства" за неприятен дъх. Содата бикарбонат също е чудесно средство за почистване на езика на който се натрупват токсични киселини, виновни за лошия дъх.

 

6. Мляко 

Ако изпиете мляко преди или по време на хранене, дъхът ви ще остане приятен и свеж. Мазнините в млякото неутрализират сярата която се намира в лука, докато водата от млякото действа като средство за изплакване на устата. Пълномасленото мляко е ефективно, тъй като съдържа повече мазнини.

 

7. Семена и зърна от кафе 

Дъвчете цели семена от карамфил, кардамон или копър, помага за премахване на лош дъх. Същото действие имат и зърната кафе, но внимавайте със зъбите, докато дъвчете твърди зърна.

 

8. Горчица 

Можете да консумирате горчицата по два начина. Първият е да поставите една супена лъжица горчица в устата, да бъркате в устата с езика минута и да плакнете. След това вземете още половин супена лъжица горчица, глътнете я, така ще унищожите миризмата на лук дълбоко в стомаха. Вторият начин е да смесите две супени лъжици горчица с готварска сол и тази смес да жабуркате в устата 30 минути. Изплюйте със слюнката, която ще се натрупа.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft