Ошав за Бъдни вечер рецепти

вход през zajenata.bg
80949

Ошав смесени плодове

круши - 1/2 ч.ч. сушени
кайсии - 1/2 ч.ч. сушени
ябълки - 1/2 ч.ч. сушени
грозде - 1/2 ч.ч. сушено (стафиди)
сливи - 1/2 ч.ч. сушени
смокини - 4 - 5 бр., по желание
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
канела - 1 - 2 пръчици
лимони - 1 бр., само корите
карамфил - няколко зърна

Най-хубав ошав се приготвя от смесени плодове, но ако нямате от всички, използвайте само каквито имате. Измийте сушените плодове в хладка вода, след което ги залейте с 2 литра. Ако разполагате със смокини, прибавете няколко по желание.

Сложете да се сварят на тих огън. Към полусварените плодове прибавете захарта, канелата на пръчици, карамфилчетата и лимоновите кори, нарязани на парчета. По желание може да оцветите ошава с карамелизирана захар.

Ошавът се вари в емайлиран съд и става по-хубав, ако престои един ден. Поднася се студен. 

1 2 3
4
5 6 7
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft