Още не сте приготвяли толкова вкусен патладжан! Опитайте го с този сос и ще забравите другите рецепти:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още не сте приготвяли толкова вкусен патладжан! Опитайте го с този сос и ще забравите другите рецепти:
Още не сте приготвяли толкова вкусен патладжан! Опитайте го с този сос и ще забравите другите...
44332
Още не сте приготвяли толкова вкусен патладжан! Опитайте го с този сос и ще забравите другите рецепти:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако харесвате патладжани и гъби, а също така нямате нищо против да експериментирате малко, не пропускайте да приготвите това вкусно и необичайно, а в същото време много просто ястиеПатладжаните , приготвени по този начин, напомнят по вкус на гъби и ако гостите ви не знаят предварително, никой няма да познае, че яде патладжан! Представяме ви вкусната рецепта за Патладжан в сметанов сос :

Патладжан в сметанов сос

Продукти:

патладжани - 3 бр.

лук - 3 глави

чесън - 1 глава

За соса:

заквасена сметана - 200 г

зелени подправки на вкус

сол, черен пипер, подправки - на вкус

Единственото съотношение, което трябва да се спазва в тази рецепта: 1 патладжан - 1 глава лук

Приготвяне:

Нарежете лука на едро и след това го запържете в тиган до светло златисто-кафяво.

лук в тиган

Докато лукът се пържи, обелете и също нарежете патладжаните на едро. Когато лукът се карамелизира, добавете нарязаните патладжани към него, сложете ги в тигана и гответе, докато патладжаните са готови.

патладжани кубчета

През това време пригответесоса. Вземете заквасена сметана, добавете към нея нарязани зелении и пресован чесън, както и сол и подправки на вкус. Разбъркайте всичко добре. Тъй като всички подправки вече са в соса, не е нужно да ги добавяте директно към патладжана.

сметанов сос

Задушавайте патладжаните за около 20 минути и след това добавете соса към тях.

патладжани със сметана

Разбъркайте всичко добре, оставете да заври и може да дръпнете от котлона. Ако искате да съхранявате ястието поне за няколко дни, тогава задушете малко патладжана в соса.

патладжани като гъби

Това е всичко - вкусното, просто и необичайно ястие е готово. Може да се сервира както горещо, така и студено.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft