Вкусни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Патладжани с кайма и доматен сос
172430

Патладжани с кайма и доматен сос

Разрежете патладжаните на две по дължина и го посолете. Оставете ги да престоят 30 минути и ги изплакнете. Издълбайте вътрешността им и я нарежете. Запържете половината от лука с вътрешността на патладжана и каймата. Подправете с чубрица и черен пипер.

Останалата част от лука се запържва с чесъна и се добавят доматите. Подправете с босилек, риган /или подправки по избор/. Оставете сместа да поври 10-тина минути.

Наредете патладжаните в подходяща тавичка, полейте ги с олио и ги напълнете с плънка от каймата, след което се заливат и с доматения сос.

Пълнените патладжани се пекат за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал и изключете фурната. Оставете ги вътре докато кашкавалът се разтопи. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft