Перфектната лятна манджичка - Патладжани по гръцки! Бързо, вкусно и с аромат на лято:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектната лятна манджичка - Патладжани по гръцки! Бързо, вкусно и с аромат на лято:
Перфектната лятна манджичка - Патладжани по гръцки! Бързо, вкусно и с аромат на лято:
15966
Източник: actualno.com
Перфектната лятна манджичка - Патладжани по гръцки! Бързо, вкусно и с аромат на лято:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните са един от даровете на лятото, които сякаш остават малко в сянката на тиквичките. Но това е голяма грешка - освен, че са богати на хранителни вещества, с подходящите добавки може да приготвите от патладжана ястие, с което да изумите и себе си, и членовете на семейството.

Днес ви предлагаме да опитате една типично лятна манджичка - Патладжани по гръцки или с други думи, пържени патладжани в доматен сос . Лесно, бързо и с наситен вкус на лято:

Патладжани по гръцки

Продукти:

  • патладжани - 4 бр., малки, бели
  • брашно
  • вода - ледена
  • домати - 4 бр.
  • сушен лук - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз
  • олио
  • захар - 2 ч.л.
  • сол

Начин на приготвяне:

Апетитният аламинут е наистина лесен. Сигурни сме, че всеки от вас ще се справи със задачата и ще успее да поднесе на трапезата си най-вкусния патладжан. Първо започнете с измиването на зеленчуците. Дръжките се премахват, след което патладжаните се режат на кръгчета. За предпочитане е да ползвате бели патладжани. Тяхната кора е по-тънка и когато ги изпържете, се получава приятно хрупкава.

Патладжаните се накисват в студена вода със сол за 30 минути. През това време се измиват и настъргват доматите. Лукът се задушава в малко олио на котлона. Към него се добавят доматите и се задушават, докато водата не се изпари.

Чесънът се реже на ситно, а след това се добавя и той към доматите. Щипка захар и сол ще завършат овкусяването.

Сосът се готви още 15 минути и на финала се добавя нарязан на ситно магданоз.

Патладжаните се отцеждат от водата. Потапят се в ледена вода, овалват се в брашно, потапят се отново в ледена вода и се овалват в брашно. Пържат се в нагорещено олио и когато са готови, се заливат с доматен сос. Получават се уникално вкусни.

патладжани по гръцки

Всеки трябва да ги опита!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft