Петте най-вкусни рецепти за ястия с тиквички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Петте най-вкусни рецепти за ястия с тиквички:
40233
Петте най-вкусни рецепти за ястия с тиквички:


Печени и пържени, с кайма и извара, хрупкави и мариновани - изберете как да изненадате близките си с тези рецепти с тиквички.
 

Тиквички, задушени с домати и чушки

Тиквички, задушени с домати и чушки

Това е едновременно независимо ястие и гарнитура. В същото време задушените тиквички са еднакво вкусни както топли, така и студени.

Съставки

2 средни тиквички;
1 морков;
2 домата;
1 глава лук;
2 скилидки чесън;
2 супени лъжици слънчогледово олио;
2 супени лъжици доматено пюре
сол и черен пипер - на вкус;
1 връзка копър и магданоз

Подготовка

Измийте всички зеленчуци. Обелете лука, чесъна и морковите, обелете тиквичките, ако е необходимо. Отстранете семената от чушката .

Намажете тиган със слънчогледово олио. Когато се затопли, сложете нарязан лук и чесън да се задушат. След няколко минути към тях добавете нарязаните домати и доматеното пюре. Още няколко минути по-късно - чушката нарязана на ивици и морковите, а след това тиквичките, нарязани на кубчета или ленти.

Разбърквайте зеленчуците постоянно. Ако не отделят достатъчно течност и започнат да загарят, добавете малко вода. След като сте поставили тиквичките, подправете със сол и черен пипер и покрийте тигана с капак.

Оставете да къкри 5-7 минути на слаб огън. Добавете нарязани магданоз и копър няколко минути преди сервиране.

"Бурета" от тиквички с кайма

Едно красиво и просто ястие, което също изглежда впечатляващо на масата.

Съставки

3 малки тиквички;
слънчогледово олио за пържене;
1 глава лук;
1 морков;
500 г кайма;
1 връзка магданоз;
1 връзка копър;
сол и черен пипер - на вкус;
50 г кашкавал

Подготовка

Измийте тиквичките и нарежете на парчета с височина 3-4 см. Колкото по-голям е диаметърът на зеленчука, толкова по-ниски трябва да са "бъчвите". Използвайте лъжица или нож, за да отстраните вътрешността, оставяйки дъното. Не изхвърляйте пулпата.

Запържете лука и морковите в слънчогледово олио. Накрая подправете със сол и черен пипер и добавете пулпата от тиквички и каймата.  Когато каймата се зачерви, добавете нарязаните магданоз и копър.

Напълнете тиквичките с кайма. Поставете върху хартия за печене в тавата. Поръсете всяка бъчва с настърган кашкавал и печете 25-30 минути във фурна, загрята до 180 ° C.

Тиквички, пълнени с извара

Тиквички, пълнени с извара

Вкусът е пикантен и едновременно деликатен, а текстурата на тиквичките е много сочна.

Съставки

2 малки тиквички;
200 г извара;
1 връзка копър и магданоз;
2 скилидки чесън;
1 яйце;
сол и черен пипер - на вкус;
100 г кашкавал

Подготовка

Обелете тиквичките и ги нарежете по дължина. Използвайте лъжица или нож, за да отстраните пулпата, за да оформите "лодките".

В отделна купа комбинирайте извара, нарязаните копър и магданоз, чесън, яйце, сол и черен пипер. Напълнете тиквичките със сместа.

Поставете пълнените тиквички върху покрита с хартия тава. Поръсете с настърган кашкавал.

Печете във фурна, загрята до 180 ° C за 40 минути.

Тиквички, запечени със заквасена сметана и билки

Тиквички, запечени със заквасена сметана и билки

Деликатно поради заквасената сметана и ароматно поради зеленчуците ястие. Подходящ както за ежедневна, така и за празнична трапеза .

Съставки

5 малки тиквички;
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка смлян черен пипер;
2 връзки магданоз;
2 връзки босилек;
2 скилидки чесън;
500 г заквасена сметана
3 яйца;
слънчогледово олио за пържене;
50 г масло.

Подготовка

Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина около сантиметър. Идеално е, ако зеленчукът е млад. Ако не, махнете кората. Поръсете тиквичките със сол и черен пипер и оставете да престоят 10-15 минути.

В това време изплакнете и нарежете подправките. Прекарайте чесъна през преса. Смесете всичко това със заквасена сметана и яйца. Трябва да получите хомогенна кремообразна яйчена маса.

Запържете тиквичките в слънчогледово олио за 1-2 минути от всяка страна, до златисто кафяво. След това поставете тиквичките първо върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина, а след това в намазнена форма за печене.

Изсипете тиквичките в тава и полейте с приготвената смес, пече се за 20-30 минути във фурна, загрята до 180 ° C.

Гювеч от тиквички със сирене фета и билки

Гювеч от тиквички със сирене фета и билки

Дори на тези, които са безразлични към зеленчуците, ще им хареса . Тиквичките се накисват в кремообразен сос и буквално се топят в устата.

Съставки

3 малки тиквички;
50 г масло;
2 супени лъжици брашно;
1 чаша прясно мляко;
2 яйца;
сол и черен пипер - на вкус;
1 връзка магданоз;
1 връзка босилек
200 г сирене фета;
100 г кашкавал;
слънчогледово олио за смазване.

Подготовка

Измийте и обелете тиквичките. Нарежете ги на тънки филийки и сварете до полуготовност (3-5 минути).

Докато тиквичките се охлаждат, пригответе соса. Запържете брашното в масло. Добавете мляко и яйца, разбити предварително. Разбъркайте добре, така че брашното да е напълно разбито и да няма бучки. Подправете със сол и черен пипер и махнете от огъня.

Намажете съд за печене със слънчогледово олио и поставете тиквичките в него, за предпочитане с припокриване.

Накълцайте зелените подправки и ги разбъркайте със сиренето фета. Нанесете тази смес върху тиквичките. Всичко се залива с приготвения сос и се поръсва с настърган кашкавал.

Печете 20-25 минути при 200 ° С.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft