Рецепти за консервиране на чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печени чушки пълнени с моркови и магданоз
826609

Печени чушки пълнени с моркови и магданоз

Продукти:
5 кг червени чушки
1 кг моркови
1 кг зеле
400 мл оцет
400 мл олио
1 ч.ч. захар
магданоз
сол

Приготвяне:
Опичаме чушките и поставяме в затворен съд, като всеки ред поръсваме с малко сол. Обелваме чушките и ги слагаме в емайлирана тенджера, където ги заливаме с оцета, олиото, захарта и сол. Объркваме ги и ги оставяме да постоят половин-един час в тази смес.
През това време си подготвяме плънката. Морковите настъргваме на едро ренде, а зелето нарязваме на ситно. Изваждаме чушките, слагаме за няколко минути морковите в сместа, след което ги отцеждаме и пълним половината чушки. Останалите чушки пълним със зелето, което също потопяваме за няколко минути в маринатата. Така приготвените чушки нареждаме плътно в буркани, като помежду им ръсим пресен магданоз и по желание обелени скилидки чесън. Заливаме ги с прецедената марината и стерилизираме 1 час.

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft