Вкусни рецепти с печено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено пиле с гъби, моркови и бяло вино
130801

Печено пиле с гъби, моркови и бяло вино

Продукти:

1 пиле

300 г гъби
300 г моркови
2 глави кромид лук
олио
200 мл бяло вино
черен пипер
дафинов лист
подправка за пиле
Приготвяне:

• Морковите се нарязват на колелца и се нареждат най-отдолу на правоъгълна тава, като се посоляват.
• Гъбите се нарязват на шайби и се нареждат върху тях, също се посоляват.
• В тавата се разпръсват няколко зърна черен пипер и няколко листа дафинов лист.
• Лукът се обелва, разрязва се на половини и се поставя върху зеленчуците.
• Налива се малко олио, виното и около 100 мл вода.
• Върху лука се слага пилето, разрязано по средата на гърдите отпред и с разперени настрани бутчета и крила.
• Отгоре се поръсва и натърква с подправка за пиле.
• Пече се в предварително загрята умерена фурна около час и половина.
• Печеното пиле с гъби и моркови се сервира с домашно приготвено картофено пюре. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft