Вкусни рецепти с печено пиле

вход през zajenata.bg
130793
Печено пиле с тиквички

Печено пиле с тиквички

Продукти:

1 (1,5 кг) пиле
2 с. л. ситно накълцан розмарин
2 с. л. ситно накълцана мащерка
6 обелени скилидки чесън
4 необелени скилидки чесън

сол
смлян черен пипер
3 моркова
3 тиквички
3 картофа
2 с. л. зехтин
Приготвяне:

• Морковите, тиквичките и картофите се почистват и обелват.
• Нарязват се на парчета с дължина 3 см.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Пилето се почиства и измива.
• Подсушава се с кухненско руло и се разрязва на 2 части по дължина.
• От страната на кожата се правят няколко разреза.
• Обелените скилидки чесън се наситняват и смесват с розмаринa и мащерката.
• Получената смес се разпределя по разрезите на пилето.
• Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
• В огнеупорна тава се поставят зеленчуците и необелените скилидки чесън.
• Полива се с 1 с. л. зехтин и всичко се разбърква добре.
• Отгоре се поставят половинките пиле.
• Полива се с останалия зехтин.
• Пилето се пече на средна скара 35-45 минути.
• По време на печенето се полива периодично със соса, който се отделя.
• За да се провери готовността на пилето, то се набожда.
• Ако сокът е прозрачен, то пилето е готово.
• Всяка половина пиле се разрязва на 3 части.
• Връщат ce в тавата и се пекат още 8 минути.
• Тавата се изважда и се оставя да престои 3-5 минути.
• Печеното пиле с розмарин и тиквички се разпределя по чинии, като се полива със соса от тавата. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft