Вкусни рецепти с печено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено пиле с кисело мляко
130802

Печено пиле с кисело мляко

Готвене:

70 мин.
Порции:
6-8


Продукти:

настъргана кора от 2 лимона
сок от 2 лимона
1,5 кг пиле
3 с. л. зехтин
100 г разтопено краве масло
100 мл вода

сол
смлян черен пипер
500 г цедено кисело мляко или заквасена сметана
3 яйца
5 с. л. вода
Приготвяне:

• Почистеното и измито пиле се подсушава.
• Намазва се отвън с лимонов сок, а вътре с лимоновата кора.
• Поставя се в неметална чиния и ce покрива.
• Оставя се в хладилник за 2-3 часа.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Пилето се поставя в огнеупорна тава.
• Полива се със зехтин и краве масло.
• Добавя се 100 мл вода.
• Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
• Пилето се пече 20 минути.
• Температурата на фурната се намалява на 180 С.
• Пилето се пече 35 минути.
• Междувременно в купа се смесват млякото, яйцата и 5 с. л. вода.
• Сместа се разбива добре.
• Пилето се изважда от фурната и се залива с получената смес.
• Връща се във фурната и се пече 15 минути или докато млякото се сгъсти.
• Печеното пиле с кисело мляко се поднася с варен ориз.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft