Пиле Нормандия

вход през zajenata.bg
14505
Пиле Нормандия

 

 

 

 

 

Нормандия, който е френски регион, се намира северно от Париж и близо до английската граница. Този регион е известен със своята сметана, сирене, ябълки и ябълкова ракия.

В тази версия на рецептата за пиле Нормандия, ни сваряваме пилешките бутчета в ябълково вино или ракия и ги сервираме в сос от пържени ябълки, лук и сметана. Използваме целите пилешки бутчета, защото аромата се запазва по-добре. Но спокойно може да използвате и пилешки гърди за рецептата. Също така може да използвате класическата комбинация от ябълки, ракия и сметана, като добавите миди или свинско месо.

 

 

Продукти:

4 с.л. масло

2 ябълки (нарязани на диагонални парчета, със или без кората)

Брашно за овалване

4 цели пилешки бутчета

1 голяма глава лук (обелена и нарязана на лентички)

1/2 чаша ябълкова ракия

2 чаши ябълков сайдър

1 ч.л. суха мащерка

1/2 чаша сметана

 

Начин на приготвяне:

Сложете сол на пилешките бутчета и ги оставете за 20 минути на стайна температура.

Загрейте фурната на 190 C. Загрейте 2 с.л. от маслото в голям огнеупорен тиган на средна температура. Добавете резените ябълки и ги запържете леко, докато започнат до покафеняват по краищата. Поръсете ябълките с малко сол. След това ги извадете и ги сложете на кухненска хартия, за да се отцедят.

 

 

Пилешките бутчета се овалват в брашно и след това се слагат в тигана, със кожата надолу. Добавете останалите 2 с.л. масло. Запържете бутчетата до получаване на златиста коричка, по около 3-5 минути от всяка страна, на умерена или средно висока температура. След като готови, ги извадете от тигана и ги оставете настрани.

 

       

 

Добавете лука в тигана и увеличете температурата до средно висока. Подредете лука равномерно по дъното на тигана. Соса, който лука ще пусне ще разгради остатъците от пилето по тигана. Запържете лука до покафевяване, за около 5-8 минути, като разбърквате периодично.

 

     

 

Добавете ракията в тигана. Като използвате дървена лъжица изгребете останалия по дъното на тигана лук. Оставете ракията да се вари, докато се изпари наполовина. Добавете сайдера и оставете да заври.

Добавете мащерката и щипка сол. След което подредете пилешките бутчета в тигана, с кожата нагоре, като соса не трябва да ги покрива. Сложете ястието във фурната и печете 30 минути.

 

        

 

Извадете тигана от фурната. След което извадете пилешките бутчета от тигана и оставете настрани. Сложете тигана отново на котлона на висока температура. Добавете ябълките и оставете да се варят, докато соса се изпари наполовина.

 

     

 

Когато соса се сгъсти, добавете сметаната и намалете котлона. Опитайте соса и добавете сол, ако е необходимо. Сервирайте пилето, като добавите ябълки, лук и сос.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft