Рецепти за скара

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки шишчета със сусам
154250

Пилешки шишчета със сусам

500 г пилешко филе
100 г препечено сусамово семе

МАРИНАТА

50 мл олио
60 мл соев сос Light
50 мл лимонов сок
2 ч. л. мед или кафява захар
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. горчица
2 капки сос Табаско

• Месото се нарязва на кубчета.
• Всички продукти за маринатата се смесват и се разбиват с вилица.
• Месото се маринова минимум 2 часа.
• Изважда се и се подсушава.
• Нанизва се на шишове и се запича на грила (скара, тиган или във фурната) за 4 минути от всяка страна.
• Маринатата се кипва и се вари до сгъстяване.
• Изпечените пилешки шишчета се поливат със сгъстената марината и се поръсват със сусам.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft