Пица-фурнаринки: Най-добрата комбинация от вкусове и дъхаво тесто! За закуска, обяд, вечеря и между другото:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пица-фурнаринки: Най-добрата комбинация от вкусове и дъхаво тесто! За закуска, обяд, вечеря и между другото:
Пица-фурнаринки: Най-добрата комбинация от вкусове и дъхаво тесто! За закуска, обяд, вечеря и...
418
Източник: За Жената
Пица-фурнаринки: Най-добрата комбинация от вкусове и дъхаво тесто! За закуска, обяд, вечеря и между другото:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пица-фурнаринки - чудно предложение за бърза закуска, но всъщност може да замени и основното ядене, ако трябва да хапнете някъде на крак. Пекат се за 12 минути, изяждат се за секунди… Замесете тесто само от 200 г брашно и получавате цяла тава вкусни фурнаринки, никой не им прощава! Поръсени със сирене и изпечени, стават неустоимо вкусни.

Ако месите по-голямо количество тесто, разделете го на няколко топки, намажете ги с олио и ги оставете в хладилник за студена ферментация до 3 дни.

Ако е необходимо, можете да извадите тестото и да си изпечете фурнаринки само за 12 минути. Ето какво ви е необходимо:

Пица-фурнаринки

Продукти за тестото:

  • 5 г суха мая
  • 150-170 мл хладка вода
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица сол
  • 200 г брашно
  • 3+1 супени лъжици зехтин

*Оставете за 1 час на топло място да втаса.

За плънката:

  • 25 г разтопено масло
  • малко розмарин
  • 1/2 чаена лъжичка сол

Също така:

  • 1-2 шепи кашкавал/фино сирене
  • 150 г настъргана моцарела
  • малко къри на вкус

*Печете 12 минути на 200 градуса

Приготвяне: 

Разтворете маята и захарта в хладка вода, добавете брашното и солта и разбъркайте добре. Продължете да добавяте брашно, докато бъркате с лъжица, и когато получите компактно тесто, продължете да месите на ръка.

Преди края на месенето, поръсете тестото със зехтин и месете, докато стане еластично и гладко. Отчупете го няколко пъти от работната повърхност, оформете го на топка и го върнете в купата.

тесто със зехтин

Снимка: YouTube

Намажете горната част и стените с още една супена лъжица зехтин, покрийте с торбичка или стреч фолио и оставете да престои 1-1,5 часа на топло място, докато ферментира хубаво и удвои обема си.

тесто в купата

Снимка: YouTube

След това го разточете директно върху лист хартия за печене в правоъгълна форма според размера на тавата, в която ще печете. Намажете отгоре със смес от разтопено масло, към което сте добавили розмарин/риган/босилек/чесън и малко сол.

разточено тесто

Снимка: YouTube

тесто с масло

Снимка: YouTube

Поръсете със сирене и настърган кашкавал/моцарела.

хляб с моцарела

Снимка: YouTube

моцарелено хлебче

Снимка: YouTube

Загрейте фурната на 200 градуса, а през това време оставете поръсеното тесто да почине. Печете 12 минути или докато стане златистокафяво и кашкавалът отгоре се запече.

изпечен кашкавален хляб

Снимка: YouTube

фурнаринки

Снимка: YouTube

Извадете и нарежете на пръчици върху равна повърхност, след което сервирайте топли или студени. 

фурнарини

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft