Пияни краставици-Запазена рецепта на моя съсед-Не помътнява маринатата и не е развалят
18 Август 2021
54467
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За всеки 3-литров буркан с краставици:
- Сол - 2 супени лъжици;
- Захар - 5 супени лъжици;
- Оцет - 1,5 супени лъжици;
- Водка - 3 супени лъжици.
Процес на готвене:
- Сортирайте краставиците, отрежете върховете и накиснете в студена вода за няколко часа.
- Подгответе буркани - измийте и стерилизирайте.
- Подредете в буркани с ароматни подправки и подправки по ваш вкус: копър, листа от хрян, скилидки чесън, листа от касис, череши, дъб, грах черен пипер, дафинов лист, чушка и др.
- Разпределете краставиците в буркани.
- Изсипете вряла вода в краставици в буркани, покрийте с капачки и оставете да се охлади напълно - 30 - 40 минути.
- Изсипете водата от консервите обратно в тенджерата и сложете на огъня - оставете да заври.
- Добавете сол, захар, оцет и водка във всеки буркан.
- Изсипете вряла вода, затворете, обърнете, увийте, докато се охладят.
Бурканите могат да се съхраняват дори при стайна температура.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари