Пиянска чорба - веднага те изправя на крака след тежък махмурлук!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пиянска чорба - веднага те изправя на крака след тежък махмурлук!
Пиянска чорба - веднага те изправя на крака след тежък махмурлук!
3672
Източник: За Жената
Пиянска чорба - веднага те изправя на крака след тежък махмурлук!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пиянска чорба - това необичайно име носи тази вкусна зелева супа с месо. Препатилите твърдят, че това е единственото, което ги вдига на крак след тежък махмурлук, но дари и да не я използвате с лечебна цел, със сигурност си заслужава да я включите в менюто си! Питателна, освежаваща и засищаща, тази стара рецепта ще се услади всекиму! Ето необходимите продукти:

Пиянска чорба

Продукти:

  • 500 г кисело зеле
  • 200 г пикантна наденица
  • 200 г пушено месо
  • 125 мл готварска сметана 33%
  • 1 голяма глава лук
  • 1 голяма скилидка чесън
  • кимион
  • черен пипер на зърна
  • зърна бахар
  • смлян черен пипер
  • 3 дафинови листа
  • 1 супена лъжица смлян червен сладък пипер
  • 2 чаени лъжички смлян лют червен пипер
  • 2 супени лъжици брашно
  • 4 супени лъжици олио
  • вода
  • кристална захар
  • оцет

Приготвяне:

Настържете зелето, нарежете ситно лука, нарежете пушеното месо на малки кубчета, а наденицата на кръгчета.

Запържете глава лук в малко олио.

запържен лук

Снимка: pixabay

Сложете зелето в тенджерата, заедно със сока, добавете пушеното месо и наденицата.

Добавете кимиона, черния пипер на зърна и бахара, дафиновите листа, добавете студена вода и кипнете.

Когато зелето е почти омекнало, сгъстяваме бульона със запръжка.

Пригответе я от олио, брашно, смлян черен пипер, двете лъжици лют пипер, вода и гответе още 15 минути.

запръжка

Снимка: pixabay

Добавете сметана и оставете супата да поври за кратко, след което изключете котлона.

сметана в супата

Снимка: pixabay

Добавете счукания чесън, покрийте с капак и оставете да престои.

Подправете със захар, оцет и сол, ако е необходимо.

Сервирайте чорбата топла с филия хубав домашен хляб и заквасена сметана!

супа със сметана

Снимка: pixabay

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

пиянска чорба

Снимка: pixabay

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft