Коледна пуйка рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Плънка за Коледна пуйка с ядки
164713

Плънка за Коледна пуйка с ядки

16 порции

1 ч.ч. обелени ядки макадамия
1 ч.ч. обелен шам фъстък
1 ч.ч. обелен лешник
1 ч.ч. обелени бадеми на плочки
455 г свинска наденица
1/2 ч.ч. масло
2 ч.ч. накълцан лук
1 1/2 ч.ч. нарязана на тънко целина
1 1/2 ч.ч. накълнани моркови
450 г крутони
2 с.л. пресован чесън
2 1/2 сух градински чай
сол и черен пипер на вкус
5 ч.ч. пилешки бульон

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете подходяща тавичка.
Разпределете макадамията, шам-фъстъка, лешниците и бадемите на равен пласт върху тавичка покрита с хартия за печене и печете 5 до 10 минути като разбърквате често, докато ядки леко се запекат.
Поставете наденицата в голям тиган на средна температура и гответе докато стане бледо кафява. Извадете и изсипете получения сос от тигана. В него разтопете маслото и запържете лука, целината, морковите и чесъна докато омекнат.
В голяма купа размесете крутоните, ядките, наденицата, нарязана на парченца и зеленчуците. Овкусете със градинския чай, черен пипер и сол. Добавете и 3 ч.ч. бульон. Евентуално прибавете и още от бульона докато сместа стане влажна. Прехвърлете в приготвената тавичка (или напълнете пуйката преди да я изпечете). Печете плънката 25 минути в загрятата фурна, докато стане хрупкава и златисто-кафява.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft