Коледна пуйка рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се пече Коледна пуйка
164730

Как се пече Коледна пуйка

Печенето става най-добре, когато месото е с почти стайна температура. Тук обаче трябва много да внимавате, защото при това положение може да се развъдят бактерии, които няма да се отразят добре на ястието ви. Затова не дръжте пуйката извън хладилника за повече от 30 минути, те ще са напълно достатъчни.
Когато почиствате птицата внимавайте да не измиете кожата й твърде добре, тъй като тя съдържа мазнини, които ще запазят месото й сочно по време на печенето. Заливането на пуйката по време на печенето, на всеки 30 минути, със соковете, които изтичат от нея също ще способстват да получите една невероято вкусно и сочно коледно печено.
Никога не напълвайте пуйка много време предварително преди печенето, защото соковете на пуйката ще проникнат в пълнежа, ще развалят неговите качества, а и е твърде вероятно да се развъдят бактерии. Пълненето става директно преди печенето. Не натъпквайте пуйката си до пръсване, трябва да има място, така че горещия въздух да преминава през нея. След това е добре да затворите отворите, като ги зашиете със здрав конец и дебела игра. Също така може да овържете леко пуйката, като пристегнете крилата и към тялото и й придадете по компактен вид.
Печката ви трябва да е пердварително добре загрята. За да изчислите, колко време ще ви отнеме печенето и ако сте решили да пълните пуйката, то трябва към нейното тегло да прибавите и теглото на плънката. Една пуйка около 4 кг ще ви отнеме около 3-3.5 часа печене на 180 градуса.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft