По-нежно и кремообразно от сладолед! Домашен десерт в чаша - разкош, топящ се на езика

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-нежно и кремообразно от сладолед! Домашен десерт в чаша - разкош, топящ се на езика
По-нежно и кремообразно от сладолед! Домашен десерт в чаша - разкош, топящ се на езика
459
Източник: За Жената
По-нежно и кремообразно от сладолед! Домашен десерт в чаша - разкош, топящ се на езика
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашните десерти са нещо, което ни носи много по-голяма наслада от купеното в магазина, дори и само заради факта, че сами сме положили старание да ги приготвим. Днес ви предлагаме да опитате един Копринен домашен десерт в чаша - нежен и богат на консистенция крем, който се охлажда добре преди сервиране и по вкус надминава дори любимия на всички сладолед.

Канелата му придава допълнителен ориенталски привкус, което само добавя към качествата на този лесен за приготвяне десерт.

За да приготвите тази вкусна рецепта, съберете следните съставки:

Копринен домашен десерт в чаша

Продукти:

  • 1 литър прясно мляко
  • пръчица канела
  • смляна канела
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • кората на половин лимон
  • 6 жълтъка
  • приблизително 125 г захар (което съответства на приблизително 6 супени лъжици)
  • комбинация от 1 ½ супени лъжици царевично нишесте, смесено с малко количество мляко
  • и няколко кръгли бисквитки (може дижестив)

Приготвяне:

В голяма тенджера смесете млякото, канелата, екстракта от ванилия и лимоновата кора.

мляко с канела и лимонена кора

Снимка: YouTube

Загрейте сместа на среден огън, докато заври. Свалете тенджерата от котлона и я оставете да се охлади леко, за да се разнесат приятните аромати във въздуха.

Разбийте захарта и жълтъците с тел, като се уверите, че са добре разбъркани.

жълтъци със захар

Снимка: YouTube

В малка купичка разтворете нишестето в малко прясно мляко и го добавете към яйчената смес.

разбити жълтъци

Снимка: YouTube

Прецедете вътре топлото мляко, докато получите бледа кремообразна смес. 

млечна смес в тиган

Снимка: YouTube

За да предотвратите пресичането на яйцата, е важно да прецедите млечната смес и да изхвърлите пръчката канела и лимоновата кора. Докато бавно добавяте топлото мляко към сместа с жълтъците, бъркайте непрекъснато.

Върнете сместа в тенджерата и варете на слаб огън, като бъркате непрекъснато.

гъст крем

Снимка: YouTube

Продължете да бъркате, докато кремът достигне желаната консистенция и започне да покрива гърба на лъжицата. 

Сега е време да аранжирате десерта.

крем върху бисквитка

Снимка: YouTube

На дъното на десертни купички сложете по една кръгла бисквитка. След това обилно залейте бисквитките с крема, като се уверите, че всяка купичка е напълнена докрай.

купичка с крем

Снимка: YouTube

След като кремът се охлади до стайна температура, той трябва да се охлади в хладилник за поне 2 часа или докато стегне напълно. След като завършите тази стъпка, можете да продължите с последните стъпки на приготвяне и сервиране.

канела върху крема

Снимка: YouTube

За да добавите допълнителен вкус, поръсете обилно всеки крем със слой ароматна канела на прах непосредствено преди сервиране.

крем с канела

Снимка: YouTube

Поглезете се с прекрасния и деликатен вкус на домашен крем!

домашен крем десерт

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft