Постни чушки с ориз
	Продукти:
	10 сушени пиперки,
	1ч.ч.. ориз,
	100гр обезкостени маслини,
	100 гр. гъби,
	1 морков,
	1 глава лук,
	1 сушена пиперка,
	растителна мазнина,
	сол, черен пипер, кимион,.
	Проготвяне:
	В съд с мазнина сотираме лукът.
	Към него добавяме измитият ориз и пържим, докато стане прозрачен.
	Добавяме останалите зеленчуци много дребно нарязани и пържим за 1-2 мин.
	Посоляваме, подправяме и наливаме гореща вода 1/2,5.
	Варим до изпаряване на течността и до полу-готовност на ориза.
	Изваждаме и пълним пиперките не много пълни.
	Пиперките предварително сме ги задушили във вряща вода, за да омекнат.
	Слагаме в намаслена тавичка.
	Заливаме и отгоре с малко мазнина и поръсваме със сол, червен пипер и малко брашно.
	Заливаме с малко гореща модичка на дъното, за да не загорят
	Завиваме с алуминиево фолио и печем до готовност на ориза.
	Накрая махаме фолиото и запичаме ориза.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







