Пълнени постни чушки
почистени червени чушки
	1 чаена чаша ориз
	 250-300 грама гъби печурки
	1 яйце
	1 глава кромид лук
	1 морков
	суха чубрица
	сух риган
	суха мащерка
	прясно смлян черен пипер
	стафиди (по желание, а ако ще слагате кайма, без тях)
	сол на вкус
	1 малък розов обелен домат
	за соса:
	половин кофичка кисело мляко
	2 пълни супени лъжици брашно
пресен магданоз за поръсване при сервиране по желание
	Нарежете лука на ситно, а морковите на малки кубчета.
	Нарежете и гъбите.
	Запържете ги в тиган с мазнина (всичко) до омекване и леко зачервяване на гъбите.
	Прибавете после ориза и запържете, докато стане прозрачен.
	Сложете обеления и нарязан на ситно домат и разбъркайте добре.
	Махнете от котлона и добавете всички станали продукти без яйцето.
	Него го сложете, след като плънката изстине, за да не се пресече.
	Сложете сол, според вашия вкус.
	Напълнете чушките и ги подредете в тава.
	Прибавете вода да ги покрие 2/3, добре е водата да е подсолена.
	Излейте малко олио отгоре и сложете да се пекат на 200 градуса.
	Когато видите, че ориза е готов, прибавете предварително разбитите до гладка смес с малко вода киселото мляко и брашното.
	Върнете тавата във фурната за около 10-15 минути и я намалете на 180 градуса.
	Сервирайте по желание с пресен магданоз.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







