Прабаба ми ми завеща РЕЦЕПТАТА за най-доброто сладко от кайсии: Без химикали, без консерванти, само 3 съставки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Прабаба ми ми завеща РЕЦЕПТАТА за най-доброто сладко от кайсии: Без химикали, без консерванти, само 3 съставки!
Прабаба ми ми завеща РЕЦЕПТАТА за най-доброто сладко от кайсии: Без химикали, без консерванти,...
975
Източник: За Жената
Прабаба ми ми завеща РЕЦЕПТАТА за най-доброто сладко от кайсии: Без химикали, без консерванти, само 3 съставки!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта, която приготвяме всяка година. Сладкото от кайсии е фантастично за десерти, палачинки или просто върху филия хляб.

Никое друго сладко не е толкова вкусно - и дори не говоря за онези сладка, пълни с химикали от магазина!

Отлична рецепта за кайсиево сладко, базирана на изпитана рецепта, която приготвяме всяка година.

Кайсиевото сладко е фантастично за десерти, палачинки или просто върху хляб.

Никое друго сладко не е толкова вкусно – и дори не говоря за онези сладка, пълни с химикали от магазина!

От тази партида се получиха около 15 малки буркана и 1 по-голям.

Все още пазя рецептата от прабаба ми. Ето необходимите продукти за чудното Кайсиево сладко на прабаба :

Кайсиевото сладко на прабаба

Продукти:

  • 3500 г кайсии
  • 2000 г кристална захар
  • Лимонена киселина

Приготвяне:

Първо, измийте добре кайсиите.

Отстранете костилките и кафявите части.

почистване кайсии

Снимка: pixabay

Сложете част от така приготвените кайсии в тенджера.

кайсии в захар

Снимка: pixabay

Поръсете ги със захар.

Отново наредете на пластове кайсиите и захарта.

Оставете да престои на хладно място до следващия ден .

На следващия ги сложете на огъня.

Варете, като бъркате непрекъснато.

кайсии в захар

Снимка: pixabay

Когато сладкото започне да се сгъстява, добавете лимонена киселина (на вкус).

кайсии в сироп

Снимка: pixabay

Разбъркайте добре.

Сега ще направим тест за втвърдяване.

Сложете малко сладко в малка порцеланова чинийка и изчакайте малко.

Ако сладкото е вече доста гъсто (събира се на капка), значи е готово.

Напълнете го оше горещо в стерилизирани буркани.

буркани сладко кайсии

Снимка: pixabay

Стерилизираме само около 10-15 минути (точно толкова, колкото е необходимо, за да се вакуумира капакът).

домашно сладко кайсии

Снимка: pixabay

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft