Правя по три тави и пак се изяждат на мига! Тайната е в сместа за намазване - така ухаят, че събират комшиите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Правя по три тави и пак се изяждат на мига! Тайната е в сместа за намазване - така ухаят, че събират комшиите!
Правя по три тави и пак се изяждат на мига! Тайната е в сместа за намазване - така ухаят, че...
1775
Източник: За Жената
Правя по три тави и пак се изяждат на мига! Тайната е в сместа за намазване - така ухаят, че събират комшиите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изключително вкусни домашни Триъгълни чеснови хапки с прекрасен аромат на чесън и вкусен пълнеж с шунка. Меки са и можете да им се насладите и на следващия ден.

При нас обаче това никога не е възможно - мога да направя три кори и те изчезват за няколко часа!

Изключително вкусни домашни закуски, приготвени от тесто с мая с прекрасен аромат на чесън и отличен пълнеж.

Те са меки и можете да им се насладите дори на следващия ден.

Но това при нас никога не се случва, защото колкото и да направя, изчезват за няколко часа!

Триъгълни чеснови хапки с шунка

Продукти:

  • 100 мл растително масло (зехтин или олио)
  • 500 мл прясно мляко
  • 750 г обикновено брашно
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 кубче прясна мая (40 г)
  • 125 г масло
  • 11-12 скилидки чесън
  • 2 яйчни жълтъка
  • 150 – 200 г тънко нарязана шунка
  • 150 г настъргано сирене
  • Семена или кимион за поръсване

Приготвяне:

Първо ще приготвим закваската:

Разтворете захарта в малко топло мляко и натрошете маята.

Изчакайте, докато маята шупне.

В друга купа смесете брашното със солта.

Добавете маята, омекналото масло, останалото мляко и олиото.

Омесете еднородно тесто и го покрийте с кърпа.

Оставете да втаса на топло място.

Прехвърлете тестото върху работна повърхност.

Премесете и разделете на 4 части, всяка от които разточете на тънък лист.

Смесете счукания чесън с жълтъка.

Разпределете тази смес върху всеки лист тесто.

кора с чеснова плънка

Снимка: Pinterest

Поставете резените шунка върху плънката и поръсете със сирене.

Накрая навийте всеки лист на руло.

Намажете с останалата смес от чесън и жълтък или само с жълтък и поръсете със семена.

Нарежете всяко руло на триъгълници с остър нож.

тестени триъгълници

Снимка: Pinterest

И прехвърлете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

триъгълници от тесто

Снимка: Pinterest

Загряваме фурната на 180 градуса.

Докато се загрява, оставете триъгълниците да втасат върху тавата за печене.

триъгъници от тесто с жълтък

Снимка: Pinterest

Печете на 180 градуса за 30 минути.

чеснови триъгълници

Снимка: Pinterest

чеснови тестени триъгълници

Снимка: Pinterest

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Може да импровизирате с плънката на триъгълниците - много са вкусни със сирена, а също и със смес от сирене и шунка.

чеснови триъгълници рецепта

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft