Практична причина, поради която във всеки хладилник трябва да има гъба за чинии:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Практична причина, поради която във всеки хладилник трябва да има гъба за чинии:
107445
Практична причина, поради която във всеки хладилник трябва да има гъба за чинии:

Всички искаме зеленчуците и плодовете, които слагаме в хладилника, да запазят свежест, витамини и други хранителни стойности възможно най-дълго. А една проста гъба за чинии в хладилника може да помогне много. Знаете ли този трик?

Тази незабележима, но много полезна вещ, е безценна в много случаи...

Вашата кухненска гъба може да направи много повече от просто да ви помогне да изтъркате съдовете. Гъбите ни идват на помощ почти всеки ден и по време на различни дейности. Те отмиват мръсотията, почистват различни мръсни ъгли, помагат при извършването на много задачи за почистване на кухня и баня.

Обикновено всичко, което е необходимо, са няколко бързи плъзгания и подходящият почистващ препарат, за да запазите нещата блестящи като нови. Ако сте мислили, че гъбите са само за почистване, помислете отново. Този евтин, многофункционален малък инструмент ще промени живота ви по повече от един начин. Днес ще ви покажем една от употребите на гъбата за чинии, която може напълно да ви изненада. Защото вероятно ще ви е трудно да повярвате, че една обикновена гъба може да накара вашите зеленчуци и плодове да останат свежи по-дълго.

Гъба за чинии в хладилника - какво прави там?

Гъбата се бори с влагата, която се появява в хладилника всяка секунда и минута. Нормално е зоната с ниска температура да се навлажни с времето. Особено когато вратата на уреда е отворена и студеният въздух вътре се срещне с топлия въздух, идващ отвън. Този процес може да причини натрупване на влага в различни части на хладилника.

гъба за чинии

Когато има твърде много влага, вашите зеленчуци и плодове ще започнат да я абсорбират. За тях това е естествен процес. Но това не означава, че е полезно за тях, защото ги кара да узряват по-бързо и да губят ценни хранителни вещества. Нещо повече, зеленчуците и плодовете произвеждат собствена влага, което също съкращава срока им на годност.

За да избегнете това, поставете гъбата където и да е в хладилника, но за предпочитане в някое от чекмеджетата. Гъбата ще започне да абсорбира излишната влага, която плодовете, зеленчуците и всяка друга храна обикновено събират. Тъй като гъбата абсорбира влагата, вашите плодове и зеленчуци ще останат по-сухи и ще издържат по-дълго. След това трябва само да сменяте гъбата от време на време (за предпочитане на всеки 2 седмици).

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft